Logo nieuwsbode-zeist.nl


Feest met Zeister Toppers

Het tiende jaar straatfeest in de Hortensialaan is ook nu weer een groot succes gebleken. Het tweede lustrum werd dit jaar gevierd met de Zeister Toppers. Het is een sociaal samenzijn, waarbij de kinderen en saamhorigheid centraal staan. De kinderen kunnen 1 keer per jaar onbezorgd op straat spelen.De oudere kinderen hadden dit jaar een gametent waarin op een groot tv scherm volop gegamed werd.

Zeist - De traditie tijdens het straatfeest is dat er een groot springkussen staat, een BBQ is en dat er pannenkoeken gebakken wordt voor de kinderen.

De saamhorigheid die er in de afgelopen tien jaar is gecreëerd blijkt uit de vele sociale contacten, sleutels die uitgewisseld worden om bijvoorbeeld in de vakantie op elkaars huis te passen. Buren letten op een gezonde manier op elkaar. Daarnaast zijn de nieuwkomers in de straat direct in de gelegenheid om zich voor te stellen en op een ontspannen manier kennis te maken met hun buren. Buren zorgen voor elkaar, er is bijvoorbeeld een buurt app, die voor noodgevallen gebruikt wordt. De sociale controle is door deze straatfeesten enorm verbeterd.

Dit straat feest is een voorloper op de nationale burendag. Het feest is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Gemeente Zeist, Cafe Tante Greet en Snackbar DaaN's Corner en het feest werd compleet met de Zeister Toppers.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox