Logo nieuwsbode-zeist.nl


Vrijwillgers die bij de eindpost het drinken en eten klaarzetten voor de renners.
Vrijwillgers die bij de eindpost het drinken en eten klaarzetten voor de renners. (Foto: Agnes Laurens)

Je kunt niet zonder vrijwilligers

Afgelopen zaterdag werd voor de 11e keer Bunniks Mooiste gehouden. Een mooi hardloop evenement door Bunnik. Kinderen konden – afhankelijk van de leeftijd – kiezen tussen 1 of 2 kilometer. Volwassenen konden 6 of 12 kilometer hardlopen. Dit jaar hebben 1032 deelnemers, 99 vrijwilligers en 9 organisatoren Bunniks Mooiste tot een succes gemaakt.

Bunnik - Voor alle evenementen die worden georganiseerd zijn er tal van vrijwilligers nodig. Zonder hen kan een evenement niet plaatsvinden. Zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Een hele organisatie

Kitty Harte (lid organisatie en coördineert de inschrijvingen en communicatie) is ongeveer het hele jaar door 3 uur per week bezig met dit evenement. De afgelopen 2 maanden is dit gemiddelde gestegen naar 15 u per week.

"We mailen eerst de leden van Loopgroep Bunnik of zij contacten hebben die willen helpen.", vertelt Katherina Casse (lid organisatie en zij coördineert de vrijwilligers). De vrijwilligers hebben ook contacten die eventueel willen helpen: "Vooral de laatste week zijn de directe contacten belangrijk omdat er altijd op het laatste moment 'afhakers' zijn", laat Casse weten. Zij legt verder uit: "Je moet optijd beginnen en je moet volgens een projectplan aan de slag."

De inzet neemt toe in de maanden voor de grote zomervakantie, want dan moet alles in de steigers staan. Zo zegt Frits van Luxemburg (lid van de organisatie en hij regelt de op- en afbouw): "Je begint al in februari met de eerste contacten te vernieuwen of te leggen. De laatste maand loop je alle afspraken weer af, ben je aan het optimaliseren en finetunen."

"Het is vooral leuk om te doen"

Coos Wouters doet voor de tweede keer mee als vrijwilliger. Vorig jaar heeft hij water uitgedeeld langs de weg. En dit jaar heeft hij eten en drinken uitgedeeld bij de eindpost. "Het is leuk om te doen en je ziet hoe blij de lopers over de finish komen.", vertelt hij enthousiast.

Harte vindt het leuk dat ze onder andere de inschrijvingen mogelijk maakt in overleg met tijdsregistreerder en de startnummers bestelt. Daarnaast moet ze e-mails over inschrijvingen beantwoorden.

Vergunning nodig

Voor zo'n evenement heb je een vergunning nodig. "Ook de vergunningverlening door de gemeente kent zijn eigen dynamiek en zorgt nog wel eens voor wat extra uitdagingen", vertelt Van Luxemburg. Hij merkt dat het wat strenger is geworden. Hij gaat verder: "Dit team moet de juiste capaciteiten hebben en elkaar aan te kunnen vullen. En dit alles met de nodige humor en in een plezierige sfeer.

Geslaagd evenement

Voor velen is dit evenement zeer geslaagd. Niet alleen dat de organisatie goed weer heeft besteld, maar ook dat er veel lopers. "Natuurlijk is Bunniks Mooiste dit jaar geslaagd! Een plein en omliggende straten vol met vrolijke en zwetende mensen.", vertelt Van Luxemburg zeer enthousiast.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox