Logo nieuwsbode-zeist.nl


Burgemeester Koos Janssen reikte het lintje uit aan dhr. Koele.
Burgemeester Koos Janssen reikte het lintje uit aan dhr. Koele. (Foto: Communicatie Gemeente Zeist)

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Koele

Op vrijdag 1 september om 16.00 uur reikte burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer W.J.B. Koele, tijdens de 25e editie van Wings for All, in de hangaar van de Parachutisten Club Midden Nederland te Hilversum.

Zeist - De heer Koele nam 25 jaar geleden het initiatief tot de oprichting van de Stichting Sociale Activiteiten vliegveld Hilversum en werd daarmee de inspirator, organisator en drijvende kracht van het jaarlijks terugkerende vliegevenement Wings for All, waarbij lichamelijk en geestelijk beperkte kinderen een dag mogen vliegen. Wings for All is inmiddels uitgegroeid tot een instituut dat op vele vliegvelden in Nederland wordt georganiseerd. Duizenden kinderen en jong volwassenen beleven daardoor de dag van hun leven.

Burgemeester Koos Janssen twitterde het volgende: "Het was feestelijk op Vliegbeld Hilversum. Hulde aan #WingsforAll. Al 25 jaar vliegen voor elkaar". Hij voegde daar aan toe: "Het was een prachtige bijeenkomst met veel kinderen en ouders op vliegveld Hilversum. Wat een prachtig maatschappelijk werk van Ben Koele."

Wings For All ontvangt elk jaar zo'n 100 tot 120 gehandicapte kinderen en volwassenen. Het evenement is zo populair geworden dat vliegers uit geheel Nederland naar Hilversum komen om mee te doen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox