Logo nieuwsbode-zeist.nl


Ruim 2 jaar geleden opende Antonio zijn reparatiebedrijf Antonio's Kledingreparatie. Antonio's Kledingreparatie is gevestigd aan  Slotlaan 36, 3701 GL Zeist, 030 636 8788.
Ruim 2 jaar geleden opende Antonio zijn reparatiebedrijf Antonio's Kledingreparatie. Antonio's Kledingreparatie is gevestigd aan Slotlaan 36, 3701 GL Zeist, 030 636 8788. (Foto: Asta Diepen)

Antonio's Kledingreparatie

Een leren tas om geld veilig in te bewaren. Armleuningen van een favoriete bureaustoel. Een exacte kopie van je lievelingsbroek of -rok. Antonio van Antonio Kledingrepartie voert bijzondere opdrachten met zichtbaar veel plezier uit. "Ik vind het mooi om met de klant mee te denken voor de beste creatieve oplossing."

Zeist – Je zal er maar mee zitten: je geliefde bureaustoel is een erfstuk waar je nog lang van wilt genieten. Maar de bekleding van de armleuningen is versleten. Een klant uit Zeist kwam bijna ten einde raad met dit probleem bij Antonio. Of hij een oplossing wist? "Ja zeker. Samen hebben we gekeken naar de beste manier om beide leuningen te bekleden. De klant had zelf de benodigde stof meegenomen. Omdat het een oude bureaustoel was, was de bevestigingswijze apart: een combinatie van veters en schroeven. Een mooie uitdaging. Eerst maakte ik een proef van een andere stof. Toen de klant hiermee tevreden was, maakte ik van het juiste materiaal de overtrekken. De klant is blij dat hij weer jaren plezier kan hebben van zijn fijne stoel", aldus Antonio.

Antonio leerde het vak van zijn vader. Enkele jaren geleden nam hij diens zaak over, "maar mijn vader is hier gelukkig blijven werken. Hij heeft 30 jaar ervaring en ik leer nog elke dag van hem." Het kleermakerstalent heeft Antonio duidelijk van hem geërfd. Dit blijkt uit de recente opdracht. "Een ondernemer vroeg me om een kleine leren tas te maken, die met een rits aan de binnenkant van je broek vastgezet kan worden. Handig voor bijvoorbeeld marktkooplui. Eerst mocht ik 1 exemplaar maken. Vervolgens kreeg ik de opdracht voor 5; toen nog eens 10 en daarna 50." Met veel plezier denkt hij terug aan de hoofddoek die hij op maat maakte voor een vrouw met een pijnlijke, hardnekkige hoofdwond. "Zij wilde iets zachts hebben om haar hoofdhuid te beschermen tijdens het dragen van een motorhelm. Geen alledaagse vraag, maar wel een die me een heel goed gevoel gaf."
Een groot deel van Antonio's werk bestaat uit het korter of langer maken van broeken en rokken. "De laatste tijd komen veel mensen met de vraag om een overhemd, bloes of broek strakker of wijder te maken. Ook vervang ik regelmatig ritsen in kleding en tassen en maak ik exacte kopieën van broeken en rokken." Hij heeft particuliere en zakelijke klanten. "Voor een beveiligingsbedrijf heb ik emblemen op de dienstoverhemden gezet. Gezien het veelvuldige gebruik en het wassen van de overhemden, kozen we voor stikken. Zo denk ik met mijn klanten mee voor de beste oplossing." Voor de toekomst zoekt Antonio meer zakelijke klanten: horecagelegenheden en (inter)nationale bedrijven.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox