Logo nieuwsbode-zeist.nl


De Stichting Zaterdagmiddag Concerten Zeist organiseert voor de 29e keer een reeks uitvoeringen. FOTO: Maarten Bos
De Stichting Zaterdagmiddag Concerten Zeist organiseert voor de 29e keer een reeks uitvoeringen. FOTO: Maarten Bos

Reeks concerten Sionskerk van start

Op 9 september werd de nieuwe reeks gratis zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk geopend. Op het programma stond muziek van Mozart. Tijdens het eerste concert werd deze uitgevoerd door pianisten Theo Nederpelt en Thera Klaassen en violist Arthur Nederpelt (zoon van).

Zeist - Bezoekers in de kerk reageerden enthousiast. Dieske Wartena (77) uit Driebergen vertelt: "Ik ben sinds twee jaar vaste bezoeker. Mijn man overleed in 2015 en vrienden hebben me toen hier naartoe meegenomen. Het programma is heel divers en het is mij nog nooit overkomen dat het tegenviel". Samen met Alie en Johan Zikking komt zij altijd uit Driebergen. Johan Zikking (77): "De publiciteit rond de concerten kan beter. Er zou ook in Driebergen ruchtbaarheid aan gegeven moeten worden, want daar zit ook een publiek". Even verderop zit Rein Ruward (84). Hij legt uit dat hij hier nu voor de tweede keer is, maar nu al weet dat hij blijft komen. "De muziek is fantastisch" zegt hij.

Ook deze middag valt bepaald niet tegen. Dat kan ook moeilijk anders met muziek onder meer vertolkt door Mozartkenner Theo Nederpelt. Zijn zoon Arthur is een bevlogen violist en Thera Klaassen doet als professioneel pianiste voor de twee anderen niet onder. Daar komt nog bij dat de Sionskerk bekend staat om zijn goede akoestiek. Mozarts Rondo in a mineur, gecomponeerd na het sterven van het zoontje van de componist in 1786, vormt één van de hoogtepunten.

De Stichting Zaterdagmiddag Concerten Zeist organiseert deze reeks uitvoeringen. Zij doet dat dit jaar voor de 29e keer. Tot 2010 vonden de optredens plaats in de Oude Kerk. De toegang is vrij, maar aan de uitgang wordt gecollecteerd. De concerten worden mogelijk door donaties van bezoekers, belangstellenden en door adverteerders en sponsors.

www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox