Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Rutger van den Hoofakker

Verrassingsfeest voor Willem en Corrie van Dijk

Door Rutger van den Hoofdakker

Zeist - Het was als een verrassingsfeestje georganiseerd door de kinderen van Willem en Corrie van Dijk. Op hun diamanten huwelijk op dinsdag 26 september kwam burgemeester Koos Janssen langs met bloemen. Ze werden pas een uur van tevoren op de hoogte gesteld. Uiteraard ontbrak de taart niet.

Het kwieke echtpaar Willem en Corrie van Dijk trouwden toen ze 23 en 21 jaar oud waren. Hij kwam uit Leersum en zij uit Langbroek. Ze hebben acht jaar in het koetshuis op landgoed Dartheide in Leersum gewoond. Willem werkte toentertijd bij wasserij Burger in Zeist. Als hij thuis kwam uit het werk moest hij vaak meteen weer op pad als chauffeur van de eigenaar van het landgoed.
In 1965 zijn ze verhuisd naar Zeist waar Willem een paar jaar later als automonteur bij Molenaars autobedrijf ging werken. Corrie werkte, toen de kinderen groot waren, met heel veel plezier als naaister bij bejaardentehuis Schaerweijde en bij Stolk van Dam.

Je ziet eigenlijk niet aan Willem en Corrie af dat ze al in de tachtig zijn. Hun hobby's (tuinieren en borduren) geven hun veel levensvreugde. Dat beaamt ook de burgemeester. Tuinieren is goed voor je. Willem stopte daar een jaar geleden mee omdat het fysiek te zwaar werd. Ook hun kinderen dragen bij aan hun vitaliteit. Ze hebben drie kinderen, acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox