Logo nieuwsbode-zeist.nl


Geen mooier weer te bedenken voor de straatspeeldag in Kerckebosch met zon en 18 graden.
Geen mooier weer te bedenken voor de straatspeeldag in Kerckebosch met zon en 18 graden. (FOTO: Rutger van den Hoofdakker)

Straatspeeldag Kerckebosch

Geen mooier weer te bedenken voor de straatspeeldag in Kerckebosch met zon en 18 graden. Op zondag 24 september werd de Hoog Kanje voor een groot deel afgesloten voor automobilisten. Daniel Oosterom, voorzitter van de wijkvereniging Kerckebosch heeft samen met circa 15 vrijwilligers en het Utrechts Landschap dit evenement op poten gezet.

door Rutger van den Hoofdakker

Zeist - Doel is om zowel nieuwe bewoners te verbinden met oude bewoners, maar vooral ook om kinders veilig op straat te laten spelen. Voor de jeugd is er van alles te doen zoals spijkerbroekhangen, reuzetwister, mega lego, op doel schieten, bellenblaas, touwtrekken, boogschieten, frisbee en calisthenics onder leiding van een instructeur.

Bijzonder is 'showdown' een soort tafeltennis voor blinden of slechtzienden. "Sommige activiteiten zoals het knotshockey zijn populair en anderen minder in trek", zegt Daniel. Maar het is best druk en de kids zijn happy. Er horen zeker pannenkoeken bij die na afloop gegeten worden bij de Bredeschool, maar ook is er de gelegenheid om te picknicken met meegenomen voedsel en drinken. Daniel zegt dat er meer activiteiten komen zoals het Sinterklaasfeest.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox