Logo nieuwsbode-zeist.nl


De actie van de 9-jarige Lilly om zwerfafval op te ruimen trekt de aandacht over de hele wereld. FOTO: Asta Diepen Stöpler
De actie van de 9-jarige Lilly om zwerfafval op te ruimen trekt de aandacht over de hele wereld. FOTO: Asta Diepen Stöpler

Negenjarige Lilly helpt McDonalds

Het begon als een oefening om te leren tellen in het Nederlands. De actie van de 9-jarige Lilly om zwerfafval op te ruimen trekt de aandacht over de hele wereld. Mensen en organisaties in de Verenigde Staten, Pakistan, Cyprus, India, Japan, Bhutan, het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen reageren positief op Lilly's Plastic Pickup. Op sociale media, televisie en in kranten wordt er ruim aandacht aan besteed.

Zeist - Ook in Nederland staat Lilly (geboren in Engeland) volop in de publiciteit. Na het artikel in deze krant begin augustus, volgden tal van dagbladen, radio, televisie en organisaties. Lilly begon haar actie met haar grootvader Jim in Huis ter Heide, vlak bij McDonalds. Lilly (9) ergerde zich enorm aan het zwerfvuil zoals blikjes, plastic rietjes, drinkbekers, op straat en begon met twee jaar geleden met haar opa Jim op te ruimen. Nu zet ze foto's van haar strooptochten op haar eigen Facebookpagina Lilly's Plastic Pickup.

Nederland Schoon

Bijna dagelijks postte ze foto's van de 'oogst' op haar facebookpagina. McDonalds nodigde Lilly onlangs uit om te komen praten over haar activiteiten en plannen voor een schonere wereld. Annemiek Jonker van de restaurantketen trakteerde Lilly en haar ouders op een etentje als dank voor het goede werk. "We zijn zo trots op je dat je dit werk doet. McDonalds werkt samen met de stichting 'Nederland Schoon' en we willen graag met jou, je vrienden en klasgenoten in het voorjaar een opruimactie opzetten tijdens de landelijke op schoondag."

Lilly zal meedenken over mogelijkheden om hiervan een succes te maken.

Ideeën genoeg

Ze heeft nu al ideeën om de hoeveelheid plastic te verminderen. "Vervang plastic rietjes door papieren rietjes. Gebruik alleen nog maar papieren deksels op de drinkbekers. En stop het gebruik van ballonnen, die zijn heel slecht voor dieren." Dit zijn interessante ideeën, aldus Jonker, die beloofde deze te zullen bespreken.

Zwerfafval

"We doen al veel om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen. We ruimen meerdere keren per dag op, hebben veel prullenbakken op het terrein staan, die vaak geleegd worden. Maar het kan altijd nog beter."

Dinsdag 10 oktober opent Lilly de markt van de Dag van de Duurzaamheid in het gemeentehuis in Zeist.

Voor meer informatie en foto's van Lilly's acties kunt u kijkje nemen op haar Facebookpagina:

Lillys Plastic Pickup

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox