Logo nieuwsbode-zeist.nl


voedigsdeskundige Zaklina Melis afgelopen donderdag een leuke en interactieve workshop heeft gehouden, op de Barbaraschool in Bunnik. FOTO: Agnes Laurens
voedigsdeskundige Zaklina Melis afgelopen donderdag een leuke en interactieve workshop heeft gehouden, op de Barbaraschool in Bunnik. FOTO: Agnes Laurens (Foto: Agnes Laurens)

Gezond eten helpt je beter presteren

Voor veel ouders is het vaak lastig om een goed tussendoortjes te verzinnen voor hun kind, omdat de meeste kinderen erg kieskeurig zijn en het liefst eten de kinderen zoetigheid.

Bunnik - Dat is de reden waarom voedigsdeskundige Zaklina Melis afgelopen donderdag een leuke en interactieve workshop heeft gehouden, op de Barbaraschool in Bunnik. Tegen de kinderen in de zaal legt ze uit: "De reden dat je graag lekkere dingen wilt eten, is omdat daar toegevoegde suikers in zitten.", legt voedingsdeskundige Zaklina Melis aan de kinderen uit. "Toegevoegde suikers zijn slechte suikers voor je lichaam dat niet gemakkelijk kan worden omgezet.", gaat Melis verder. "Het kan soms ontmoedigend zijn voor de ouders om hun best te blijven doen om iets gezonds te voorbereiden als hun kroost het blijft weigeren. Daarom vond ik het zo belangrijk om kinderen er bij te betrekken.", geeft Melis aan.

Gezonde voedingsweek

Afgelopen week was 'De week van gezonde voeding' op de Barbaraschool in Bunnik. "Ik vond het een mooie aanleiding om een workshop te organiseren over gezonde lunchboxen en tussendoortjes voor schoolgaande kinderen.", legt Melis uit. Graag geeft ze wat tips en inspiratie om kinderen te enthousiasmeren over het bereiden en eten van gezonde voeding. Vooraf gaf ze korte introductie over wat gezonde voeding is en welke alternatieven je voor zoetigheden kunt nemen. Graag wil Melis dat de kinderen zelf bewust worden wat zij naar binnen krijgen en wat dat doet met hun lichaam.

Na de korte introductie konden de kinderen onder begeleiding van hun ouders zelf aan de slag. Zo kon het ene groepje beginnen met een eigen granolareep bakken, een ander groepje heeft heerlijke diverse smoothies gemaakt en je kon ook een weckpot mee naar huis krijgen met je eigen gemaakte salade.

Enthousiasme van kinderen

De kinderen stonden rondom de tafels heen om samen met de ouders de recepten in elkaar te draaien. Dat vond Melis erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen reageerden en hoe graag ze mee deden met het maken van alle recepten. En dat vond zij niet alleen! "Mijn dochter vond het super leuk dat ze alles mee naar huis mocht nemen met de recepten erbij en ze vond het erg leuk om dit te kunnen doen met haar vriendinnetjes.", vertelt Marjolein, moeder van Esmee, heel erg enthousiast. Ook moeder van Loïs, Chantal, vond het leuk en leerzaam: "Ik vind het interessant om meer te weten over gezonde voeding voor kinderen en graag tips wilde voor gezonde tussendoortjes.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox