Logo nieuwsbode-zeist.nl


Victoria Ruijs staat in het Atrium. Hier huist gedurende de verbouwing het pop-up restaurant van Figi. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Victoria Ruijs staat in het Atrium. Hier huist gedurende de verbouwing het pop-up restaurant van Figi. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Soms moet je even afstand nemen

Met meer theater, diversiteit, dans, cabaret en een fikse verbouwing geeft Victoria Ruijs nieuw elan aan Hotel Theater Figi. Amper een jaar als directeur van het gerenommeerde familiebedrijf zet zij een duidelijk eigen koers in met veel nieuwe plannen en ideeën.

Zeist - "Een mooie uitdaging. Ik verveel me geen moment. Een hotel/theater is een bijzondere biotoop, waar alles gebeurt dat in het echte leven ook plaatsvindt." Victoria Ruijs trad vorig jaar 1 oktober aan als directeur van Hotel Theater Figi. "Het is hard werken, dat wist ik van te voren, 60 – 80 uur per week.

Maar ik maak er geen 24-uursbaan van.

Ik ben nuchter: als ik ontspanning nodig heb, ga ik naar huis. Soms moet je afstand nemen."

Meer ruimte

In het beleid van Ruijs heeft het theateraspect meer ruimte, zowel in de inrichting als in de bedrijfsvoering. Restaurant en theatercafé worden samengetrokken tot een Grandcafé met verschillende sferen. "Dit wordt de meest theatrale huiskamer van Zeist, waar iedereen welkom is en waar men zich ook hopelijk thuis voelt: zakelijke klanten, families, vriendengroepen. Ontbijt gevolgd door een ochtendvoorstelling in een van de bioscopen, diner gecombineerd met theater. Zeist kan nog wel een goede borrellocatie gebruiken voor de donderdag- en vrijdagmiddagborrel. Alles sluit goed op elkaar aan."

Historische foto's

De inrichting wordt gevarieerder met chesterfield banken, ronde en vierkante tafels. Het tafellinnen verdwijnt om plaats te maken voor een meer informele sfeer. Ook de eventzalen op de bovenste verdiepingen hebben deze zomer een opgefrist uiterlijk gekregen. Hier zijn heden en historie verbonden door de groot afgedrukte, historische oude foto's van Figi op de wanden.

De zijingang op de hoek van Slotlaan - 2e Dorpsstraat wordt in ere hersteld als volwaardige ingang. "Bezoekers vinden er de banketbakkerij en ijssalon, zoals we die vroeger hadden. Gezellige zitjes om te genieten van een ijsje of een taartje uit onze eigen keuken. Vlak daarnaast komt de nieuwe bar. We werken met de verbouwing bewust zoveel mogelijk samen met Zeister bouwondernemingen. Zo investeren in we de lokale economie." De opening is gepland begin november.

Met Ruijs (33) is de derde generatie aangetreden in het familiebedrijf dat ruim een eeuw oud is. "Met behoud van het goede, zoek ik verjonging in onder meer het theateraanbod. Meer dans, cabaret, kleur en diversiteit. Het nieuwe culturele seizoen is nog net begonnen, maar we zijn al weer bezig met de voorbereidingen van het seizoen 2018 – 2019. Hierin gaan we ook een jonger publiek bedienen, van pakweg 30 – 50 jaar."
De samenwerking met andere culturele aanbieders wordt intensiever. "Toen onlangs een voorstelling van De Peppel in het Slottuintheater door de regen in het water dreigde te vallen, is het programma bij ons gehouden."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox