Logo nieuwsbode-zeist.nl


Het dak van het gemeentehuis Zeist is bedekt met zonnepanelen.  FOTO:Gemeente Zeist
Het dak van het gemeentehuis Zeist is bedekt met zonnepanelen. FOTO:Gemeente Zeist (Foto: Gemeente Zeist)

De Dag van de Duurzaamheid in Zeist beleven

Dag van de Duurzaamheid: een dag die landelijk in het teken staat van duurzame activiteiten en initiatieven. In Zeist vieren we de Dag van de Duurzaamheid in en om het gemeentehuis.

Zeist - Op dinsdag 10 oktober, tussen 16.00 en 21.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met lokale duurzame initiatieven en producten- zoals Bike tot impressie, de Korenmaat en de Fruittuin- en worden er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Thee met wat lekkers vinden bezoekers in de Tea Lounge.

Energieplein

Er is een Energieplein waar bezoekers praktische informatie kunnen halen om thuis energie te besparen. Naast lokale leveranciers zijn er ook Energieambassadeurs aanwezig. Dit zijn inwoners met veel kennis over energiebesparing, die zich inzetten voor het verduurzamen van woningen in Zeist.

Meteen aan de slag met duurzaamheid? Doe dan mee aan een van de leuke activiteiten. Kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen kunnen deelnemen aan leuke workshops, zoals het bouwen van een auto met zonnepanelen. Met een race tot besluit! Ook komt de 9-jarige Lilly Platt samen met haar opa vertellen over haar zwerfafvalprikactie. Daarna wordt er samen met haar een opruimactie gehouden in het Walkartpark.

Liever knutselen? Kinderen kunnen meebouwen aan een kunstwerk onder leiding van kunstenares Ciska de Jager.

Leerzaam en inspirerend

Daarnaast zijn er verschillende leerzame en inspirerende lezingen over diverse onderwerpen, waaronder de Brede Milieu Visie van de gemeente Zeist. In deze visie wordt beschreven hoe Zeist de komende jaren wil investeren in een duurzamere groenere, gezondere en klimaatneutrale omgeving.

Betrokkenen bij de Brede Milieu Visie vertellen over hoe je als bewoner ook mee kunt doen met de verduurzaming van je eigen woon- en leefomgeving. De Dag van de Duurzaamheid wordt georganiseerd door gemeente Zeist en Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) samen met lokale en regionale ondernemers en vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op www.zeist.nl/dagvandeduurzaamheid

 

Meer berichten

Shopbox