Logo nieuwsbode-zeist.nl


Burgemeester Janssen op bezoek bij het jubilerende echtpaar. FOTO: Rutger van den Hoofdakker
Burgemeester Janssen op bezoek bij het jubilerende echtpaar. FOTO: Rutger van den Hoofdakker (Foto: Rutger van den Hoofdakker)

65 jaar lief en leed na een bijzondere ontmoeting

65 jaar getrouwd zijn is heel bijzonder in deze tijd en het verhaal van Johan (92) en Annie (89) Zeeman ook. Uiteraard wordt dit heugelijke feit met familie uitbundig gevierd. Het echtpaar heeft twee zonen en twee dochters, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Huis ter Heide - Bijzonder is hun ontmoeting in de zomer van 1946 toen Prinses Juliana naar Veendam kwam. Hij speelde bugel (een koperen blaasinstrument) en zag haar. Zij kwam uit Muntdam. Hij wilde haar thuis brengen, iets dat in de naoorlogse tijd niet echt gebruikelijk was. Na een maand of drie moest Johan in militaire dienst op een missie naar Indonesië. Johan was chauffeur om spullen en mensen te vervoeren. Elke week verstuurde hij Annie een brief. Hij had een foto van haar in zijn voertuig. Annie werkte in het sanatorium in Eelde. Zij had een kaartje met "vergeet me niet". De liefde bleek sterk. Toen Johan na drie jaar terug kwam zei hij: "we gaan nu weer verder". Ze kregen hun eerste kind en Annie stopte met werken om voor de kinderen te kunnen zorgen. Tijdens de felicitatie merkte burgemeester Koos Janssen op dat het al weer 27 jaar geleden is dat Johan op zijn 65ste met pensioen is gegaan. En dat het mooi is dat zij er nog samen van kunnen genieten. De heer en mevrouw Zeeman hadden vijf jaar geleden een aanleunwoning bij Intermezzo en zitten sinds een jaar in verzorgingstehuis Vredenoord.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox