Marcel van der Storm is sinds 1 september weer aan het edelsmeden in hun nieuwe onderneming 'Storm & Storm Juwelen'. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Marcel van der Storm is sinds 1 september weer aan het edelsmeden in hun nieuwe onderneming 'Storm & Storm Juwelen'. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Edelsmid Marcel van der Storm weer actief

"Stilzitten kan ik niet. Fijn om weer aan de slag te zijn." Marcel van der Storm is sinds 1 september weer aan het edelsmeden. Armbanden voor mannen, trouwringen, kettingen. Eigen ontwerpen, reparatie van serviezen en bestek, werk in opdracht.

Zeist – Voortaan zijn klanten op vrijdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur welkom bij Marcel en Chris van der Storm in hun nieuwe onderneming 'Storm & Storm Juwelen'. In het prachtig gerestaureerde Haarlemmer Huis aan het Broederplein ontvangt het edelsmidsechtpaar hun klanten in een lichte stijlvolle kamer. "Vanaf midden november zijn we ook op zaterdagmiddag open. En uiteraard op afspraak."
Van der Storm Juweliers was decennia lang een begrip in Zeist. "Na 40 jaar, 6 dagen in de week van 9.00 tot 18.00 uur open, vonden we het welletjes. Eind 2015 sloten we onze winkel aan de Slotlaan. We hadden het plan op een later tijdstip verder te gaan", vertelt Van der Storm. "In de nieuwe opzet hebben we volop tijd om sieraden te ontwerpen. Een stoere mannenarmband voor een heer met gespierde armen. Ik maak twee ontwerpen waaruit hij kan kiezen. Een is van edelmetaal met rubber en leer. Voor mezelf heb ik een zilveren armband gemaakt in de vorm van een handboei. Een heftig ontwerp, dat goed opvalt." Tegen aantrekkelijke prijzen zijn horloges en andere sieraden te koop, die nog uit de winkel komen.

Ook voor een meer verfijnde klassieke of juist avant gardestijl is Van der Storm een getalenteerde edelsmid. "Zo maakte ik voor een antieke parelketting een bijpassende armband. Nu ben ik bezig met het model van een 'solitaire ring', een ring waarmee een man zijn geliefde ten huwelijk vraagt. Laatst twee romantische trouwringen: in zijn ring is haar initiaal verwerkt en andersom. Speels, stoer of ingetogen, altijd passend bij de opdrachtgever. Vaak geef ik de klant een vel papier om diens ideeën op te tekenen. Samen overleggen we over wat mogelijk en wenselijk is."
Zijn vrouw, Chris is ook goudsmid. Zij hoopt over enige tijd weer meer te kunnen ontwerpen. "Marcel in ik bespreken uiteraard altijd al het werk. Nu de drukte van de winkel verleden tijd is, wil ik graag aan de slag met eigen werk." Reparatie van serviezen en bestek - vooral messen met zilveren heften - is bij Van der Storm in goede handen. FOTO: Asta Diepen Stopler 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden