Logo nieuwsbode-zeist.nl


Voorstelling voor alle inwoners van Zeist: 'Who runs the world'

Op maandag 6 november speelt verhalenverteller Esther Kornalijnslijper in theater De Klinker haar voorstelling 'Who runs the world', een solo vertelvoorstelling waarin ze zich afvraagt van wie de wereld is. Wie bepaalt of je hier of daar mag wonen? Is de wereld ook van mij? De gemeente Zeist biedt alle inwoners van Zeist deze voorstelling kosteloos aan.

Met een wereldbol en een jojo neemt Esther het publiek mee in verhalen, van vroeger en nu en prikkelt ze haar publiek tot nadenken over hun eigen plek in de wereld. Verhalen kunnen herkenning brengen en verhalen van anderen naar boven laten komen. In een gesprek na de voorstelling is daar alle ruimte voor.

Ontmoeting en gesprek

Burgemeester Koos Janssen: "In een democratische samenleving geven mensen op hun eigen manier vorm aan het leven, in vrijheid en verbondenheid met elkaar. En daar praten ze met elkaar over. De voorstelling van Esther biedt ieder de gelegenheid om te bedenken: 'Wat is mijn bijdrage aan de wereld?'. Om daar vervolgens met elkaar over aan de praat te raken. Ontmoeting en gesprek, daar draait het om. Vandaar deze uitnodiging aan alle inwoners van Zeist."

We praten na

Na de voorstelling is er ruimte om met elkaar na te praten. Iedere bezoeker krijgt zelf een met een wereldbol bedrukte jojo in handen. Esther Kornalijnslijper: "De jojo verleidt om stil te staan bij vragen als: 'Welke touwtjes heb ik zelf in handen?' en 'Wat kan ik zelf doen? Of juist niet?'. Wie wil mag in ieder geval de jojo mee naar huis nemen! Om mee te spelen of nog eens over te mijmeren."

Praktische informatie

De voorstelling vindt plaats op maandag 6 november in theater de Klinker, Markt 3 in Zeist.

19.30 uur: zaal open, start voorstelling: 20.00 uur. Einde: 22.00 uur

De voorstelling is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via www.ideacultuur/world

Meer berichten

Shopbox