Logo nieuwsbode-zeist.nl


Dohmen draaft door

Gewoon normaal 

Column door Carol Dohmen

Onze burgemeester heeft een week vakantie, daarom neem ik even de week met u door. Voor de goede orde, hij weet van niks, ik draaf geheel op eigen titel. Ik noem het even, voordat het voltallige college over me heenvalt en ik alsnog een #metoo op internet moet posten. Vindt u het trouwens ook zo opmerkelijk dat in Hollywood mannen die hun handen niet thuis kunnen houden ineens worden uitgespuugd door de gemeenschap, terwijl in de echte wereld een president wordt gekozen die openlijk het hebben van macht en het betasten van vrouwen aan elkaar verbindt?

Maar dat is in Amerika, wij zijn het land van de gewone, normale Nederlanders. En in de afgelopen week (ik neem het een beetje ruim) heeft Rutte een regeerakkoord gepresenteerd waarbij alle gewone, normale Nederlanders erop vooruitgaan. Hoe saai klinkt dat! Ik snap dat een verstandshuwelijk geen mollige, goedlachse liefdesbaby voortbrengt, maar een tot op de millimeter uitonderhandeld plan voor gewone, normale Nederlanders? En wie zijn dat dan helemaal? Ik ging voor u op zoek in de regio.

In Austerlitz verkleedden gewone, normale Nederlanders zich als Franse soldaat. Okay, en een enkele Belg. Re-enactment fascineert me, het is Hollywood voor gewone mensen. Een kort praatje met een van hen leerde me, dat het dé manier is om zorgen en gedoe uit het echte leven even te vergeten en volledig op te gaan in dat andere personage. In zijn geval het personage kok, dat zich uitleefde op chili con carne en daar heel gezellig de groente van Hak doorheen roerde. Veel gewoner wordt het niet!

Het was ook de week met de warmste oktoberdagen ooit (niet normaal dus) en we trokken er en masse op uit. Gewone, normale mensen parkeerden hun auto bij de Groene Entree in Doorn en veroorzaakten een ware mensenplaag in de Kaapse bossen. De invasie van Aziatische bosmuggen in Lelystad is er niks bij. De iets minder gewone, normale mensen reden een tourrit in hun gerestaureerde Jaguars. Bij de uitspanning waar ze hun pit stop hielden, en ik gewoon appeltaart met thee bestelde, stond ik in de rij om te plassen. Het was meteen duidelijk: oude auto's en oud geld. Oud geld, want de keurige dames moesten dringend naar de plee. Ik moest vroeger mijn mond gaan spoelen als ik dat zei, maar in de betere kringen schijnt dat de juist normaal te zijn.

Met andere gewone, normale mensen genoot ik in Figi van het optreden van Dolf Jansen en Louise Korthals. Het valt me op wat een leuk en interactief publiek we toch zijn in Zeist. Ook de cabaretiers geven er altijd complimenten over. We zijn zoveel leuker en slimmer dan zeg Den Helder of Emmercompascuum! U begrijpt, dit zou onze burgemeester nooit zo gezegd hebben, dat zou hem op een strafoverplaatsing naar Sint Odiliënberg komen te staan. (Kijk maar op google maps, dat bestaat echt, er wonen gewone mensen!).

Kortom, het barst hier van de leuke gewone, normale mensen. We gaan er straks allemaal op vooruit, en hoe dat eruit ziet hoort u volgende week weer gewoon van burgemeester Janssen.

Meer berichten

Shopbox