Logo nieuwsbode-zeist.nl


Mark Alban Lotz, een van de organisatoren van het 'Jazzfestival in Zeister Woonkamers'. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Mark Alban Lotz, een van de organisatoren van het 'Jazzfestival in Zeister Woonkamers'. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Jazz on the Sofa in Zeist

Van jazz en wereldmuziek genieten in de Zeister woonkamers. zondagmiddag 5 november treden topmusici op in een intieme toegankelijke sfeer. Mark Alban Lotz en Marco van Schoonhoven organiseren ook dit jaar weer het 'Jazzfestival in Zeister Woonkamers'.

Zeist - Op 5 adressen in de wijken Griffensteijn en Kersbergen zijn 5 november 15 concerten te horen van enthousiaste, professionele musici. "Muziekliefhebbers kunnen voor een bescheiden bedrag 3 prachtige concerten van een half uur bijwonen. Van duo's en soloartiesten in jazz en wereldmuziek", aldus Mark Alban Lotz. Vorig jaar was de eerste editie. "Dat was zo'n succes, zodat Marco en ik besloten ook dit jaar de organisatie op te pakken, gesteund door een leuke groep vrijwilligers. De opzet is even simpel als verrassend. Op 5 adressen worden 15 concerten gegeven, in iedere woonkamer dus 3. Per keer is ruimte voor zo'n 20 - 30 mensen, afhankelijk van de grootte van de kamer. Het publiek loopt in de pauzes rustig naar een andere woonkamer met het volgende concert." De artiesten komen uit Nederland, Duitsland, Suriname de VS en Brazilië: duo van zangeres/pianist Sanna van Vliet en bassist Marius Beets; Rogier Telderman (piano) speelt solo; fluitist Mark Alban Lotz speelt solo en ook duo met gitarist Daniel Marques; duo Ed Verhoef (gitaar) en Paul Berner (bas) en tot slot het duo Raj Mohan en Suresh Sardjoe (Indiase tabla). Een passe-partout voor alle concerten kost 19 euro, te bestellen tot 3 november via www.jazzonthesofa.nl/tikets/. Op 5 november kost de toegang 22 euro, contant te betalen.

Vooraf betaalde kaarten hebben voorrang. Jazz en wereldmuziek zijn nauwelijks nog te horen op radio en televisie, constateert Alban Lotz. "Dit is jammer want het is prachtige muziek. Als docent aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht merk ik ieder jaar weer dat er zoveel jong talent is. Jazz leeft heel erg, maar nog niet voldoende in Zeist. Vandaar dit Jazzfestival. Vorig jaar lieten veel van onze bezoekers zich verrassen door de muziek. Dit hopen we nu weer te bereiken. Veel mensen kennis laten maken en natuurlijk kenners laten genieten. We zijn trots op de deelnemende musici, stuk voor stuk grote talenten. De Braziliaan Daniël Marques behoort tot de beste gitaristen van zijn vaderland. De helft van muzikanten komt uit Zeist en omgeving. Zoals bassist Marius Beets en de Utrechter Raj Mohan. 'Jazz On The Sofa' is een initiatief van de Stichting Lotz Of Music, georganiseerd door Marco van Schoonhoven (Dag van de Muziek) en jazzmusicus Mark Alban Lotz (Lotz Of Music). Mogelijk gemaakt door sponsoring van de Sena en Smaakwinkel De Witte Os, Gemeente Zeist, K.F. Heinfonds

www.jazzonthesofa.nl.

Meer berichten

Shopbox