Logo nieuwsbode-zeist.nl


Toen Menno de trailer uitstapte, had zich bij het hek een welkomstcomité van ezels gevormd. Een rijtje uitgestoken neuzen, grote nieuwsgierige ogen en gespitste oren.
Toen Menno de trailer uitstapte, had zich bij het hek een welkomstcomité van ezels gevormd. Een rijtje uitgestoken neuzen, grote nieuwsgierige ogen en gespitste oren.

Welkomstcomité voor Menno

????Zeist - Er is een nieuwe ezel: Menno (12). Een aparte verschijning met vlekken en een bruine hanenkam. Hij werd twee maanden geleden aangetroffen, eenzaam ergens op een landje, ernstig gewond. Het bleek dat hij werd gebruikt als dekhengst en verder niet van belang was voor de eigenaar. De Dierenpolitie nam de hengst in beslag en droeg hem over aan De Ezelsociëteit. Na opname in de kliniek en 'uithengsten' in Bunnik, was het zover: Menno arriveerde bij ons in Zeist. De trailer reed het pad op en boven het deurtje uit zag je net de puntjes van twee ezelsoren. Ineens klonk er luid gebalk vanuit de trailer! In de kudde werd meteen gereageerd. Ze balkten terug en kwamen er aan lopen. Ze herkenden deze stem niet en wisten genoeg: 'een nieuwe!' Toen Menno de trailer uitstapte, had zich bij het hek een welkomstcomité van ezels gevormd. Een rijtje uitgestoken neuzen, grote nieuwsgierige ogen en gespitste oren. Ze volgden elke beweging van de gevlekte nieuwe. Met het hek ertussen maakte Menno, even enthousiast, kennis met hen. Na een uurtje mocht hij in de kudde, een spannend moment. Daan en Julia renden over het hele terrein met Menno. Tegen het einde van de middag keerde de rust terug in de groep en had hij met de meeste ezels kennisgemaakt. Menno doet het heel goed tussen de andere ezels. Hij geniet ook van mensenaandacht en komt regelmatig polsen of er tijd is voor een knuffel.

Hartelijke ezelgroet, Emmy

www.ezelsocieteit.eu

Meer berichten

Shopbox