Logo nieuwsbode-zeist.nl

Belang samenwerking met mantelzorgers onderstreept met vernieuwd beleid

Vitras lanceert uniek theater-uitje voor mantelzorgers op 3 locaties rondom Dag van de Mantelzorg

Vitras draagt de samenwerking met mantelzorgers een warm hart toe. Op deze Dag van de Mantelzorg wil zij meer inhoud geven aan het landelijke thema 'Mantelzorg doe je samen'. Hiertoe nodigt zij mantelzorgers en eigen professionals samen uit voor 3 unieke (gratis) theatervoorstellingen met echte en herkenbare verhalen door mantelzorgers. Deze zogenaamde Mantelzorgmonologen maken deel uit van de campagne 'Hart voor mantelzorgers' van Vitras, waarvoor alle mantelzorgers in het werkgebied van Vitras zijn uitgenodigd. Daarnaast publiceert zij op deze dag haar vernieuwde beleid rondom samenwerking met mantelzorgers en informele zorg.

Met de campagne 'Hart voor mantelzorgers' sluit Vitras aan bij het landelijk, jaarlijks initiatief om de ruim 4 miljoen mensen en 400.000 vrijwilligers in Nederland in het zonnetje te zetten en aan te geven hoe belangrijk zij zijn in de zorg voor cliënten. Mantelzorgers zetten zich naast hun vaak vaste baan gemiddeld 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden in voor een zieke naaste.

Unieke voorstellingen met échte verhalen

Wat betekent het om mantelzorger te zijn? Waar loop je tegenaan en wat is nodig om de zorg goed vol te houden? Tijdens De Mantelzorgmonologen geven een jonge, oudere en werkende mantelzorger hiervan een goed beeld. Mantelzorgers en professionals van Vitras kunnen zich voor een van de volgende voorstellingen opgeven:

Maandagmiddag 13 november tussen 13.30 en 16.00 uur het Beauforthuis te Zeist

Dinsdagmiddag 14 november tussen 13.30 en 16.00 uur De Lantaern te Nieuwegein.

Vrijdagmiddag 17 november tussen 13.30 en 16.00 uur Bij Jan Willem locatie de Veenderhoeve.

Inloop is 13.30 uur, uiterlijk 16.00 uur is de afsluiting en is er ruimte voor een hapje/drankje.

Meer informatie is te lezen op www.vitras.nl/hartvoormantelzorg

Visie Vitras op mantelzorg onderstreept met vernieuwd beleid

Vitras ziet mantelzorgers als onmisbare schakels die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van hun medemens en directe naasten. Dat vraagt om een goede afstemming tussen professional en mantelzorger. Belangrijk is om mantelzorgers in een vroeg stadium te ondersteunen om hun werk vol te houden. Deze visie van Vitras op de inzet van mantelzorg en vrijwilligers is te lezen op https://vitras.nl/samenwerken-met-mantelzorgers-en-vrijwilligers Op deze Dag van de Mantelzorg lanceert zij haar vernieuwde beleid, met richtlijnen voor samenwerking met mantelzorgers en met vrijwilligers, deze zijn te lezen op https://vitras.nl/beleid-samenwerking-met-mantelzorgers en https://vitras.nl/beleid-samenwerking-met-vrijwilligers

Over Vitras

Vitras is dé deskundige en betrouwbare partner in het netwerk van zorg- en dienstverlening in de provincie Utrecht. Als aanbieder van verzorging, verpleging, begeleiding en dienstverlening thuis hebben we een sterke lokale verbinding met onze cliënten en partners in gezondheid en welzijn. Wij vergroten de mogelijkheid om zelfstandig een eigen leven te leiden.

Meer berichten

Shopbox