foto van uitreiking vignet Dementievriendelijke Organisatie (v.l.n.r.: wethouder M. Fluitman van gemeente Zeist, bestuurder D. van der Linden van Vitras, Relatiemanager Roderik Reinstra van Samen Dementievriendelijk en bestuurder E. Hagen van MeanderOmnium).
foto van uitreiking vignet Dementievriendelijke Organisatie (v.l.n.r.: wethouder M. Fluitman van gemeente Zeist, bestuurder D. van der Linden van Vitras, Relatiemanager Roderik Reinstra van Samen Dementievriendelijk en bestuurder E. Hagen van MeanderOmnium). (Foto: Vitra)

Beloond voor ambitie dementiezorg

Op de eerste dag van De Mantelzorgmonologen op maandag 13 november in het Beauforthuis in Zeist kwam het allemaal samen: het belang van integrale dementiezorg en van samenwerking met mantelzorgers. Ook en vooral voor cliënten met een vorm van dementie.

Zeist - Na deze theatervoorstelling, die werd georganiseerd rondom de Dag van de Mantelzorg, ontving bestuurder mevrouw D. van der Linden van Vitras uit handen van wethouder M. Fluitman van de gemeente Zeist, het vignet 'Dementievriendelijke Organisatie'. Met dit vignet geeft Vitras aan dat zij kwalitatief hoogstaande, integrale dementiezorg voor haar cliënten en mantelzorgers van groot belang vindt.

Eén op de vijf mensen krijgt dementie, vrouwen hebben een grotere kans: één op de drie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Het belang van goede zorg en begeleiding thuis is dan ook cruciaal.

De heer M. Fluitman, wethouder van de gemeente Zeist, onderstreepte tijdens de uitreiking het belang van dementievriendelijke organisaties: "Samen met organisaties zoals Vitras zetten we ons als gemeente in voor een dementievriendelijke samenleving."

Met het verkrijgen van het vignet wil Vitras laten zien dat zij groot belang hecht aan kwalitatief hoogstaande zorg voor haar cliënten met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Van der Linden: "Dit vignet is een aanmoediging om dementievriendelijkheid in de organisatie verder te ontwikkelen. We moeten eraan blijven werken om dementie eerder te herkennen, zorg op maat te verlenen en goed samen te werken met mantelzorgers en de cliënt zelf." Bij de uitreiking droeg Vitras het stokje over aan de heer E. Hagen, directeur van MeanderOmnium, om te werken aan dementievriendelijkheid.

Roderik Reinstra, Relatiemanager Samen dementievriendelijk gaf aan dat we dementie vaker gaan tegenkomen: op het werk, op straat, in de winkel. "Vitras heeft zich de afgelopen tijd hard ingezet om een dementievriendelijke organisatie te worden. Onder andere met een online training voor alle medewerkers. Hiermee vergroot Vitras de beweging 'Samen dementievriendelijk'."

Vitras biedt een scala aan zorg- en dienstverlening, zoals huiszorg, speciale dementieverpleging en begeleiding thuis in Nieuwegein en Zeist. De visie is te lezen op:
vitras.nl/visie-dementie-zorgen-voor-jezelf-en-de-ander

FOTO: Vitras

Meer berichten

Shopbox