Foto: Boksschool Sedney

Maarten Litjens prolongeert titel kampioen zwaargewicht

De 35-jarige Maarten Litjens van Boksschool Sedney uit Zeist bokste zaterdag 18 november 2017 in de finale van de Noord Nederlands Kampioenschappen bij Boxing Academy Eemland in Amersfoort. Hij versloeg Dylan Ruyter van Boksschool Vargas uit Enkhuizen en prolongeerde daarmee zijn titel Noord Nederlands Kampioen Zwaargewicht (tot 91 kg) in de Elite Nieuwelingen klasse.

Zeist - Het was een spannende wedstrijd waarin de boksers de eerste twee rondes aan elkaar gewaagd waren. Ruyter begon erg sterk en maakte veel punten. Litjens had moeite met de lengte van zijn tegenstander, die ruim een halve kop groter was. Aan het eind van de eerste ronde nam Litjens het initiatief over. Na de peptalk en opdracht van trainer/coach Eugene Sedney om de derde ronde meer druk te zetten en veel initiatief te nemen, liep Litjens verder uit. Vanaf de derde ronde had Ruyter moeite om het opgevoerde tempo bij te houden. Nadat Litjens de opdracht van de trainer uitvoerde om een counterstoot te geven op de voorhand van Ruyter, trof Litjens hem vol op zijn gezicht. Dit resulteerde in een bloedneus en 8 tellen rust en terechte beslissing van de trainer/coach van Ruyter om de handdoek in de ring te gooien.

Eigenaar en trainer van Boksschool Sedney, Eugène Sedney is trots dat zijn leerling wederom met de kampioenstitel naar huis gaat. “Maarten heeft vorig jaar al laten zien dat je ook op relatief hogere leeftijd nog aan de weg kunt timmeren. In twee jaar tijd heeft hij mooie stappen gemaakt en brengt het geleerde steeds beter in de praktijk. En dan is het mooi dat dit zich uitbetaalt in wederom een mooie beker. Het is een mooie opsteker voor onze boksschool. Ik hoop dat meerdere het voorbeeld van Maarten volgen, en er nog veel mooie titels worden binnengehaald.”

Boksschool Sedney is opgericht door voormalig-Nederlands Kampioen halfzwaar gewicht Eugene Sedney. Je kunt er terecht voor deskundige bokslessen en conditietrainingen in vriendelijke en toegankelijke sfeer. De boksschool biedt voor jeugd en volwassenen, mannen én vrouwen een uitdagend trainingsaanbod op zowel recreatief als wedstrijdniveau: bokstraining, bokszaktraining, weerbaarheidstraining (zelfverdediging), boksclinics, bokstraining jeugd, bokstraining exclusief voor vrouwen, conditietraining en personal training.

Meer berichten

Shopbox