Gitte Hiemstra en Joost van der Flier begeleiden samen de lotgenotengroep rouw. FOTO: Ellis Plokker
Gitte Hiemstra en Joost van der Flier begeleiden samen de lotgenotengroep rouw. FOTO: Ellis Plokker (Foto: foto Ellis Plokker,)

Lotgenotengroep biedt steun bij rouw en eenzaamheid

Joost van der Flier en Gitte Hiemstra begeleiden samen de nieuwe lotgenotengroep 'Steun bij rouw' van Humanitas Heuvelrug. Tijdens de bijeenkomsten praten de deelnemers over hun verlies aan de hand van verschillende thema's.

Zeist - De groep ondersteunt mensen die een partner of een andere dierbare hebben verloren. Joost van der Flier begeleidt de groepen al een aantal jaar. Hij vertelt dat herkenning in de groep veel steun geeft aan de deelnemers, terwijl hun verdriet door familie of vrienden soms niet begrepen wordt. Gitte Hiemstra, afkomstig uit het maatschappelijk werk, beaamt dat: "Ik heb meegedaan in een lotgenotengroep, dat voelde als een warm bad. Het is belangrijk dat zoiets er is en ga daarom een groep begeleiden."

Binnenkort starten Van der Flier en Hiemstra met de intakes voor een nieuwe lotgenotengroep, die in januari van start gaat. Heeft u minimaal een half jaar geleden een partner of een andere dierbare verloren en heeft u moeite met het verwerken van dit verlies? Dan kunt u zich aanmelden voor de volgende lotgenotengroep: acht bijeenkomsten vanaf half januari, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in Zeist. Deelname is kosteloos. Bel 06-40180903 of mail naar j.vdflier@hccnet.nl.

Humanitas Heuvelrug is een vrijwilligersorganisatie, met activiteiten over o.a. eenzaamheid en rouw.

www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug

Meer berichten

Shopbox