Dieske is echt een zorgenkindje.
Dieske is echt een zorgenkindje. (Foto: Ezelsocieteit)

Wat is er toch met Dieske?

Onze Dieske (28) ziet er groot en sterk uit, maar is stiekem een zorgenkindje. Hij heeft een schaargebit waardoor hij moeilijk eten wegkrijgt. Zijn hoeven zijn zwak, laatst liep hij ineens kreupel door een flinke hoefzweer. En sinds een paar maanden heeft Dieske een opvallende zwelling aan de rechterkant van zijn nek.


Zeist - Het bleek dat hij artrose heeft, beschadigde gewrichten. Hij krijgt nu pijnstilling en we masseren de nekspieren dagelijks. Gisteren lag Dieske een tijdlang op het koude zand, zijn hoofd leunde zwaar op de grond. Hij kwam moeizaam overeind en stond er vreemd bij.

Zuster Annelies

En dan zijn er dus heel veel dingen om rekening mee te houden. Annelies, onze 'hoofdzuster', bekeek Dieske van alle kanten. Zijn temperatuur bleek keurig te zijn. Hij stond goed op al zijn hoeven. Ook had hij nog zin in iets lekkers, hoewel je het dan wel vlak voor zijn neus moest houden.

Annelies besloot voor de zekerheid even met een stethoscoop naar Dieskes buik te luisteren. De spijsvertering van een ezel mag nooit stilliggen, daarom is het belangrijk dat er buikgeluiden zijn.

Ezelsjaal

'Een lekker geknor en geborrel,' was haar conclusie. Dan was het toch zijn hals, waarschijnlijk had Dieske in een verkeerde houding staan eten of maakt de kou zijn nek nog pijnlijker en stijver. We brainstormen over een oplossing, misschien een soort ezel-sjaal?

Hartelijke ezelgroet,

Emmy

Meer berichten

Shopbox