Logo nieuwsbode-zeist.nl


Lorraine en Carolien. FOTO: Manon Roosendaal
Lorraine en Carolien. FOTO: Manon Roosendaal (Foto: Manon Roosendaal)

Breng moeders, oma's en (klein)kinderen samen

door Manon Roosendaal

"Moeders, oma's en hun (klein)kinderen op een laagdrempelige manier samenbrengen", dat is wat initatiefneemster Lorraine van Kolfschoten van lokale initiatief voor ogen had toen ze afgelopen zomer met "O'mama's" begon. Met succes; de facebookgroep telt inmiddels meer dan 350 leden en elke maand vindt er een ontmoeting plaats bij lunchcafé Abrona bij Johannes in Zeist. Afgelopen zaterdag kwam een deel van de leden hier met hun (klein)kinderen Sinterklaas vieren.

Zeist - "Kort voordat ik O'mama's opzette las ik een artikel, waarin stond dat moeders zich vaak eenzaam voelen", legt Van Kolfschoten uit hoe ze tot haar initiatief kwam. "Zelf miste ik het contact met andere moeders met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie om samen wat tips uit te wisselen. Tegenwoordig is iedereen druk met zijn werk of besteden ze veel tijd achter hun telefoon. Ik mis dan echt de menselijke behoefte aan contact", vertelt Van Kolfschoten.

Van online naar offline

Naast de website www.omamas.nl speelt de facebookgroep een centrale rol in het faciliteren van de laagdrempelige ontmoetingen. "Doordat men al even online contact heeft gehad is de drempel lager geworden om elkaar erna in het echt te ontmoeten." Zelf leerde van Kolfschoten via de groep Carolien Broekhof kennen: "Al snel had ik 150 leden en met Carolien klikte het erg goed, samen vroegen we ons af: hoe leuk zou het zijn om een locatie te hebben om koffie te drinken? Een goede mogelijkheid was bij Abrona, waar Carolien werkzaam is".

Koffieochtend

"We organiseren nu elke maand een koffieochtend bij Abrona tussen 9 en 11 uur, waar elke keer zo'n 25 à 30 leden een bakkie komen doen. Eens in de twee maanden proberen we een kosteloze workshops te organiseren. Binnen de groep worden tips en ideeën uitgewisseld voor uitjes en Carolien plaatst elke dag wel een oproepje of een onderwerp.

Voor het sinterklaasfeest hadden we al snel een locatie, en konden we een Sinterklaas en wat Pieten regelen. DJ Opa verzorgde de muziek voor de pietendisco, Bakkerij Neplenbroek sponsorde de pepernoten en Hebberz de presentjes. Eat & joy en Jungle Gemz de prijzen voor de knutselwedstrijd."


Voor iedereen toegankelijk

''Mijn doelstelling is dat het voor elke moeder en oma toegankelijk moet zijn om elkaar te ontmoeten, of je nou een grote portemonnee hebt of niet, oud of jong bent of met of zonder kinderen komt".

Gemeentesubsidie

In de toekomst wil Van Kolfschoten ook voor papa's en opa's een ochtend organiseren en met gemeentesubidie hoopt ze een vaste locatie te vinden ''een ontmoetingsplaats waar je vrijblijvend op visite bent, die vijf dagen open is met daarbij een foodcorner en een (binnen)speelgelegenheid. De ouderwetse gezelligheid weer een beetje terugbrengen"

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website http://www.omamas.nl/ of bekijk de facebookpagina.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox