En de winnende naam is Beverburg!

Zeist - Het nieuwste appartementengebouw van woningcorporatie Woongoed Zeist in Kerckebosch Zeist is sinds kort uit de steigers. Deze week namen de toekomstige bewoners én de omwonenden een kijkje in het gebouw en stemden ze op een naam. In de buurt Stuifduinen hebben de gebouwen een naam die begint met een dier en eindigt op 'burg'. Beverburg kreeg de meeste stemmen en komt straks op de gevel te staan. Aan de voet van het gebouw verzamelden buurtbewoners rondom een 'koffie tuk-tuk', die heerlijke koffie en koeken serveerde. Naast elkaar ontmoeten, als toekomstige buren, was dit de eerste keer dat mensen in de woningen konden kijken.
Een bouwterrein betreed je het best op laarzen. "Ik heb speciaal mijn nieuwe laarzen aangetrokken om de nieuwbouw te bekijken," vertelt een buurmeisje trots. Anderen droegen makkelijke schoenen. "Kijk, papa: dat is ons huis!" wijst een ander meisje naar beneden vanaf de bovenste verdieping. De toekomstige bewoners waren vooral druk met het opmeten van de vertrekken en nadenken over de inrichting.
Het gebouw is erg energiezuinig en mag zich daarom met recht 'groen' noemen. De appartementen worden geheel met vloerverwarming verwarmd en zijn goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die in een deel van de stroombehoefte voorzien. Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt het appartementengebouw in opdracht van Woongoed Zeist.

Meer berichten

Shopbox