Martine met haar kerstkinderen. FOTO: Agnes Laurens
Martine met haar kerstkinderen. FOTO: Agnes Laurens (Foto: Agnes Laurens)

Broer en zus allebei jarig met kerst

Nadat Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken, halen de meeste mensen de mooie lichtjes, kerstballen en andere decoratie weer te voorschijn om in de kerstboom te doen of het huis mee te versieren. Het optuigen van de kerstboom en het versieren van je huis is op zich al een hele leuke gebeurtenis, helemaal als je dat kunt doen met twee van je kinderen die allebei geboren zijn met Kerst. Om die reden is het Kerstfeest voor Martine Winteraeken uit Den Dolder elk jaar weer een extra bijzondere gebeurtenis.

Den Dolder - 13 jaar geleden beviel Martine Winteraeken op 25 december van dochter Lizzie. In 2015 zag zoontje Jack zijn levenslicht op 24 december. Martine vindt het erg bijzonder dat ze, negen jaar nadat haar eerste kerstkindje Lizzie is geboren, nog een kerstkindje krijgt. Martine: "Je gaat je toch afvragen of het tweede kindje op Lizzie haar verjaardag wordt geboren. Maar Kerstavond is ook heel erg bijzonder." Voor de familie Winteraeken kan het Kerstfeest niet vroeg genoeg beginnen; de kerstboom komt al op 6 december in huis. Daarnaast is er dubbele versiering rond Kerst, vertelt Martine: "Je hebt en verjaardagsversiering en je hebt Kerstversiering." Lizzie en Jack hebben allebei altijd een kerstboom op hun verjaardag.

Een fijne herinnering voor Martine was het moment dat Lizzie op Eerste Kerstdag 2015 tijdens de kraamtijd van Jack een ontbijtje op bed bracht. Lizzie zelf vindt het erg leuk om met Kerst jarig te zijn. "Je krijgt dan extra hoeveelheid cadeaus.", vertelt Lizzie met een glimlach. Voor de familie Winteraeken is deze tijd van het jaar altijd heel erg gezellig. Elk jaar komen opa en oma op 1e Kerstochtend als eerste. Traditiegetrouw beginnen ze die dag met een heerlijk kerstontbijt, gevolgd door lunch. 's Avonds wordt er een groots familiediner geserveerd. "Oma helpt altijd gezellig mee in de keuken.", vertelt Martine. Een favoriet gerecht van Lizzie is lasagne. Die dag is het dan een 'full house' door al het bezoek.

door Agnes Laurens

Meer berichten