Van links naar rechts: Menno, Shrek, Charly, Corné en Froukje.
Van links naar rechts: Menno, Shrek, Charly, Corné en Froukje.

Charly heeft helemaal gelijk

Charly (19) is een gezonde ruin, maar toch één van onze vaste bewoners. Dat hebben we te danken aan zijn broer Shrek (16), die een auto-immuunziekte heeft en daardoor wel in de opvang moet blijven. Ze zijn elkaars beste vrienden en ezels met zo'n sterke band haal je niet uit elkaar.

Zeist - Charly kan met iedereen overweg en is een stevige ezel, letterlijk en figuurlijk. Te midden van onrust en veranderingen, mag je er vanuit gaan dat Charly de kalmte zelf blijft. Waar je ook vanuit mag gaan, is een bijzondere neiging die we bij hem zien: als er een groepje bezoekers op het terrein staat, gaat Charly daar graag tussenin staan.

Zonder te beseffen hoe groot en breed hij is, wurmt hij zich tussen de mensen door en gaat dan in het middelpunt staan genieten van de gezelligheid. Hij denkt dat dat niet opvalt.

En als hij echt niet wil storen, bijvoorbeeld tijdens een belangrijk interview, maar er toch té graag bij (= tussen) wil staan, probeert hij het nog onopvallender te doen. Dan schuifelt hij langzaam achteruit, met zijn dikke billen eerst, dat groepje mensen in. Maar hij heeft helemaal gelijk: het draait gewoon om hen, de ezels.

Vol vertrouwen stapt Charly 2018 in. Open, opgewekt, krachtig en dapper, net zoals de andere ezels. En vol hoop, op veel bezoekers in het nieuwe jaar.

Over bezoek gesproken, de Opvang is gewoon open op 1e en 2e Kerstdag, tussen 11.00 en 16.00 uur. Van harte welkom!

Hartelijke ezelgroet,

Emmy

van de Ezelsociëteit

Meer berichten