Fred en Ykie Goffree omringd door hun kinderen, kleinkinderen, samen met loco burgemeester Sander Jansen. FOTO: Manon Roosendaal
Fred en Ykie Goffree omringd door hun kinderen, kleinkinderen, samen met loco burgemeester Sander Jansen. FOTO: Manon Roosendaal (Foto: Ellis Plokker)

Fred en Ykie vieren diamanten huwelijk

Op 27 december was het maar liefst 60 jaar geleden dat Fred Goffree (83 jaar) en Ykie Goffree – Lantinga (83 jaar) in het huwelijksbootje stapten. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op 15 jarige leeftijd op Ameland, zo vertelt dochter Monique Goffree. "Mijn vader komt uit Amsterdam en mijn moeder uit Friesland. Op Ameland in een jeugdherberg hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Mijn vader heeft toen zelfs "ingebroken" in het kantoortje om haar adres te bemachtigen".

Bosch en Duin - Eenmaal getrouwd ging het stel samenwonen in Hengelo waar ze drie meisjes kregen. De afstand tot meneer Goffree's werk in de plaats Utrecht bleek te groot en de familie verhuisde naar Bosch en Duin.

"Ze zijn een ondernemend en actief stel. Mijn moeder werkt al bijna 32 jaar als vrijwilligster bij het Diakonessenhuis ziekenhuis in Zeist. Mijn vader geeft op verzoek wiskunde bijles aan alle kleinkinderen. Laatst merkte mijn moeder op dat haar arts twijfelde of haar leeftijd wel klopte, hij had namelijk een veel ouder uitziende vrouw verwacht. Ook rijden ze nog beiden zelfstandig in hun eigen auto.

De hele familie kan de betrokkenheid tussen hen zien. De kleinkinderen vinden het heel mooi om te zien dat hun opa een kussentje in de rug van oma rechtlegt, of dat oma zijn gezondheid in de gaten houdt" vertelt dochter Goffree.

Hoogtepunten in het leven

"Mijn ouders vieren heel graag de hoogtepunten in het leven en van de familie. Met zes kleindochters en twee achterkleinzoontjes komen er veel mooie momenten voorbij. Mijn moeder vertelt altijd hoe belangrijk het is om actief te blijven en je onder de mensen te begeven.
Met veel warmte en gezelligheid gaan we zo met de familie het nieuwe jaar in".

door Manon Roosendaal

Meer berichten