Team Barcelona won de prijs. Friso, met de zwarte schoenen, en Wouter, met de gele schoenen, spelen beiden in dit team.  FOTO: Maarten Bos
Team Barcelona won de prijs. Friso, met de zwarte schoenen, en Wouter, met de gele schoenen, spelen beiden in dit team. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Zaalvoetbaltoernooi door Friso en Wouter

Zeist - Organiseren zit ze al jong in het bloed; Friso Tromp en Wouter Vriens uit Kerckebosch zijn beide 10 jaar oud. Zij organiseerden op 29 december een zaalvoetbaltoernooi in het Binnenbos. Het was de tweede keer dat zij een toernooi opzetten. Aan het evenement deden acht jeugdteams mee met welluidende namen als Dreamteam, Barcelona en Girlpower.

Wouter: "We hebben al een keer een straatvoetbaltoernooi georganiseerd in de zomer van 2017. Ditmaal zijn we heel goed geholpen door de coördinator van het Binnenbos, Ismael, die eindverantwoordelijk is. Ook een bewoner van de appartementen hier in het gebouw heeft meegewerkt". Friso: "We zijn hier al vanaf de herfst mee bezig. We moesten de twee zalen huren en zorgen voor een hapje en drankje na afloop. Ook hebben we bekers aangeschaft en is er een disco onder het spelen".

Wouter: "De teams hebben vijf deelnemers, waarvan er drie tegelijk spelen. Er is 1 vrouwenteam bij, Girlpower." Wouter en Friso willen in de toekomst nog meer gaan organiseren. Wouter: "Het geld ervoor brengen wij bij elkaar door ons werk in de Jeugdwijkraad. We worden ook door anderen geholpen, zoals dit keer door het Binnenbos". De twee jongens spelen bij Jonathan uit Zeist en ze zijn beide spits.

Het toernooi was een succes. De uiteindelijke winnaar was Barcelona, nota bene het team van Friso en Wouter.

Door Maarten Bos

Meer berichten