Uitvaartondernemer en radiomaker Koop Geersing: “De zondag is voor velen een bijzondere dag. Ik wil in mijn programma de dag graag beginnen met een mooi gesprek aan de ontbijttafel over leven en dood, met een glimlach.”
Uitvaartondernemer en radiomaker Koop Geersing: “De zondag is voor velen een bijzondere dag. Ik wil in mijn programma de dag graag beginnen met een mooi gesprek aan de ontbijttafel over leven en dood, met een glimlach.”

Uitvaartondernemer is 'on the air'

Uitvaartondernemer Koop Geersing (Yarden & Geersing Uitvaartzorg) uit Zeist start op 7 januari als radiomaker bij NH Radio. "Ik wil de luisteraars inspireren met verhalen over leven en dood."

Zeist - Lastige onderwerpen gaat Geersing niet uit de weg in zijn radioprogramma, al zullen het inhoudelijk geen zware gesprekken worden. "De zondag is voor velen een bijzondere dag. Ik wil in mijn programma de dag graag beginnen met een mooi gesprek aan de ontbijttafel over leven en dood, met een glimlach. Er is wekelijks een gast, een gewone Nederlander met een verhaal."

Inhoud

"De gast vertelt over persoonlijke ervaringen, over wat hem inspireert en wat zijn passie in het leven is. Is hij gelukkig, wat draagt hij zijn hele leven al met zich mee en welke drie liedjes worden gespeeld op zijn uitvaart? De muziek in het programma is gevarieerd, pop wisselt klassiek af. Naast het inspireren en betrekken van luisteraars bij deze herkenbare onderwerpen wil het programma een stimulerende start van de zondag te zijn," aldus Koop Geersing.

Media-ervaring

Koop Geersing was ooit hoofd radio bij AVRO en maakte enkele jaren geleden de overstap naar de uitvaartwereld. Mijn mediaverleden helpt me bij mijn werk. Tijdens een uitvaart probeer ik met woorden, muziek en beeld een verhaal te vertellen, net als bij een radio- of televisieprogramma.

Gewone mensen

Stationmanager Arjan Snijders van NH Radio: "NH Radio wil verhalen laten horen van gewone mensen. Over dingen die hen raken, die hen verbazen, ergeren of vrolijk maken.

In het nieuwe programma Waarheen, Waarvoor? praten we met gewone mensen over alles wat belangrijk is in hun leven en wat ze willen nalaten als dat leven ophoudt. Koop Geersing is met zijn ervaring goed in staat mensen over persoonlijke kwesties indringend te bevragen."

Meer berichten