Vlak voor kerst genieten ouderen uit Zeist, Den Dolder en Huis ter Heide van het kerstdiner bij sportvereniging Zeist. Dit was de eerste keer, maar mag beslist herhaald worden.
Vlak voor kerst genieten ouderen uit Zeist, Den Dolder en Huis ter Heide van het kerstdiner bij sportvereniging Zeist. Dit was de eerste keer, maar mag beslist herhaald worden. (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Kerstdiner bij SV Zeist voor bewoners verzorgingshuizen

Achttien ouderen genieten zichtbaar van het heerlijke kerstdiner bij Sportvereniging Zeist. Vorige week vrijdag hadden senioren uit Zeist, Den Dolder en Huis ter Heide een gezellige avond, verzorgd door enthousiaste vrijwilligers van de sportclub.

ZEIST – Ria, Rika, Janny, Olga en Ina zijn de eerste gasten voor het etentje in het clubhuis van SV Zeist op sportpark Dijnselburg. De oudste - Janny - is 90 jaar, de rest is iets jonger. "Onze mannen voetbalden hier, dus wij kennen het hier goed. De meesten van ons zijn echt oude Zeistenaren." Een paar van hen hebben elkaar in geen 50 jaar gezien. Een gezellig weerzien dus.

Aan een andere tafel maken enkele vrouwen kerststukjes. Vlakbij zitten een paar mannen met elkaar te praten.
Dan is het tijd om aan de feestelijk versierde tafels te gaan zitten. Den Dolder is goed vertegenwoordigd met zes vrouwen. "We wonen in De Delta." Het leek Roelie, Coby en Annie een goed idee om er naar toe te gaan. "Ik dacht: huppekee, ik ga. Het is een leuk initiatief en de ruimte is gezellig ingericht", vertelt Roelie. De anderen knikken instemmend. Ze trekken regelmatig met elkaar op: kaarten, rummikuppen en zo. Dan wordt de eerste gang geserveerd, er is keuze uit kippen- of tomatensoep.


Ook aan de mannentafel wordt met smaak gegeten. Wil en Geb wonen in Bovenwegen, zij zijn zwagers, hun vrouwen zijn zusters. Ze zijn ruim 60 jaar getrouwd. Ben is de zoon van Geb. Hij helpt zijn tafelgenoten als zelfstandig eten wat lastig is. Na de soep kunnen de gasten naar het buffet waar een ruime keuze is: kipfilet, spareribs, haricot verts, aardappelgerechten en salades. Als afsluiting een heerlijk ijsbuffet. Ondertussen verzorgt Peter Hermans de muziek: hij draait Nederlandstalige muziek en grijpt geregeld zelf de microfoon om te zingen.

Vrijwilligster Sylvia: "We doen veel voor de jeugd, maar niet voor ouderen. Daarom ontstond het idee voor een kerstdiner. Met enkele moeders van jeugdspelers en het bestuur zijn we aan de slag gegaan. We hebben uitnodigingen gestuurd naar verzorgingshuizen, een menu bedacht en gekookt in de keuken van onze vereniging. Het vervoer is geregeld dankzij Kinderopvang Kiekeboe."

door Asta Diepen Stöpler

Meer berichten