Ruim 145 bezorgers brengen wekelijks de Nieuwsbode aan huis in Zeist bij 36.000 adressen. FOTO: Lydia van der Meer
Ruim 145 bezorgers brengen wekelijks de Nieuwsbode aan huis in Zeist bij 36.000 adressen. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Mediaverspreiders trots op bezorgers

Ruim 145 bezorgers brengen wekelijks de Nieuwsbode aan huis in Zeist bij 36.000 adressen. Richard de Vos is eigenaar van het bedrijf Media Verspreiders in Almere en verantwoordelijk voor de bezorging van 1,2 miljoen huis-aan-huis kranten in Nederland. Richard is erg trots op zijn bezorgers in Zeist. "Vergeleken met andere plaatsen in Nederland krijgen we in Zeist weinig klachten."

door Lydia van der Meer

Zeist - Wat je verdient als krantenbezorger is afhankelijk van in welke wijk je werkt. In een wijk met vrijstaande huizen moet je meer meters afleggen dan bij een flat. Gemiddeld brengen de bezorgers 245 kranten per week rond. "Het is het prettigst voor de bezorger om in zijn of haar eigen wijk te werken, "vertelt Richard. De bezorgers hebben alle leeftijden, vanaf 13 tot 88 jaar.

Om de bezorgers te controleren heeft de Mediaverspreiders bezorgcoördinatoren in dienst. Zij monitoren, motiveren en controleren de bezorgers. "Als iemand ons belt over een bezorgklacht controleren we gelijk bij andere mensen in die wijk of zij wel een krant in de bus hebben gehad." Het komt soms voor dat iemand de Nieuwsbode niet krijgt. Dat kan komen door verschillende redenen. Niet alleen omdat de krant niet is bezorgd.

Tien te veel

"Iemand heeft bijvoorbeeld de krant al weggegooid, of onbewust de aardappels geschild op de krant, maar het kan ook zijn dat ze de krant niet of later hebben gekregen door het slechte weer." Afgelopen week kreeg de Nieuwsbode tien bezorgklachten. Op een aantal van 36.000 adressen. "Dat is nog steeds tien teveel," meent Richard. "We kunnen helaas geen 100% bezorging garanderen, maar het streven is er wel. Tussen de bezorgers zitten altijd wel 2 à 3 bezorgers die hun werk niet of niet geheel naar behoren doen. Zij dumpen de kranten bijvoorbeeld in een ondergrondse container of in de bosjes. Vaak onder invloed van vriendjes. Dit is moeilijk te voorkomen." Meestal achterhalen we deze bezorgers wel, maar dan is het kwaad al geschied.

Fijne feestdagen

Voor de kerstperiode verstrekt De Nieuwsbode kaartjes aan zijn bezorgers. Daar kunnen ze mee langs de deur om hun klanten fijne feestdagen te wensen.

De Nieuwsbode zoekt altijd gemotiveerde en enthousiaste bezorgers. Wil je meer weten? Neem dan contact op met: De Mediaverspreiders, mail met inspectie@mediaverspreiders.nl of bel 036-522.99.88

Meer berichten