De burgemeester deed een speciale oproep aan de jongste generatie kiezers die in maart voor het eerst mogen stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. "Doe dat ook echt!" (foto: Frank Kools Gemeente Bunnik).
De burgemeester deed een speciale oproep aan de jongste generatie kiezers die in maart voor het eerst mogen stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. "Doe dat ook echt!" (foto: Frank Kools Gemeente Bunnik). (Foto: Gemeente Bunnik)

Bunnik toost op het nieuwe jaar

Toespraak burgemeester Roland van Schelven

Roland van Schelven - "2017 was een jaar van bestuurswisselingen. U nam dat jaar afscheid van uw burgemeester. Ik had de eer om waarnemend burgemeester te worden. Ik zorg er slechts voor dat alles gereed staat voor de nieuwe burgemeester die u in de loop van dit jaar mag verwelkomen.

Het ging Bunnik in 2017 goed. Weekblad Elsevier heeft Bunnik vorig jaar opnieuw uitgeroepen tot de beste woongemeente van de provincie Utrecht. Raad en college werken hard, zodat Bunnik een prettige gemeente blíjft om te wonen, werken en recreëren. Zodat we goede voorzieningen houden en Bunnik, Odijk en Werkhoven vitale dorpen blijven in het groen. Om te houden wat we hebben, moeten we groeien. Met die groei leveren we ook een bijdrage aan de vragen van de snelgroeiende regio om ons heen. In zijn laatste vergadering van 2017 heeft de raad unaniem opdracht gegeven om te onderzoeken of Bunnik inderdaad flink kan groeien en zo ja, wat dat dan betekent. Dat onderzoek begint dit jaar. 2018 is nog maar enkele dagen oud en nog vol belofte. Het is aan een nieuw college om een voortvarende agenda op te stellen. Maar in 2018 gaat alvast een aantal belangrijke zaken van start die de gemeenteraad eerder heeft goedgekeurd. Dit wordt het jaar waarin Bunnik zich nadrukkelijk profileert als het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is niet alleen het grootste rijksmonument van Nederland, maar in 2019 hopelijk ook officieel werelderfgoed. Bunnik kan zich met die Waterlinie stevig op de toeristische kaart zetten. We beginnen dit jaar op scholeneiland in Bunnik met de bouw van zorgeenheden voor dementerenden. Op datzelfde scholeneiland vraagt Kersentuin, de multifunctionele accommodatie, om een andere aanpak. De gemeente doet hiervoor een beroep op u om mee te denken én mee te werken. We hebben de kracht van de samenleving écht nodig. We gaan ook aan de slag in het stationsgebied. We creëren daar parkeerplaatsen, om zo minder overlast in de wijken rondom het station te krijgen. Die parkeerplaatsen zijn slechts een eerste stap in een ontwikkeling vol belofte. We zien het station van Bunnik als een toekomstig vervoersknooppunt tussen de A12 en het Utrecht Science Park. Op 21 maart kiest u een nieuwe gemeenteraad. Ik roep u op deze plek op om uw stemrecht te gebruiken. Onze ouders of grootouders hebben jaren voor het stemrecht moeten vechten. Laat weten wat u belangrijk vindt. Laat weten hoe en door wie Bunnik bestuurd moet worden. Laat weten hoe u de toekomst van Bunnik ziet.Ik sluit af. Ik wens u en de mensen met wie u verbonden bent een heel voorspoedig én gezond Nieuwjaar."

FOTO: Frank Kools - Gemeente Bunnik

Meer berichten