Het is gezellig in het Wijkinloophuis Zeist-Centrum. Een gesprek met buurtbewoners, een kop koffie, zelfgemaakte soep, advies of een luisterend oor. Op dinsdag, woensdagochtend en donderdag zijn mensen uit hartje Zeist van harte welkom. Coördinator Rianne (tweede van links) en de vrijwilligers ontvangen graag bezoekers. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Het is gezellig in het Wijkinloophuis Zeist-Centrum. Een gesprek met buurtbewoners, een kop koffie, zelfgemaakte soep, advies of een luisterend oor. Op dinsdag, woensdagochtend en donderdag zijn mensen uit hartje Zeist van harte welkom. Coördinator Rianne (tweede van links) en de vrijwilligers ontvangen graag bezoekers. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Wijkinloophuis Zeist-Centrum open

Een gezellige huiskamer voor iedereen. "Belangstelling, koffie, thee en op donderdag soep. Ondersteuning bij vragen en problemen. Het Wijkinloophuis in hartje Zeist is er voor alle mensen ongeacht achtergrond en leeftijd. Aandacht voor mensen en een lage drempel, dat is waar het bij ons om draait", vertelt coördinator Rianne Verduin enthousiast. Het inloophuis – de 4e in Zeist - is sinds eind oktober geopend en voldoet duidelijk in een behoefte.

door Asta Diepen Stöpler

ZEIST – Het Wijkinloophuis Zeist-Centrum is een voortzetting van het Diaconaal Loket; dit loket is opgegaan in Kerk en Samenleving. In het Inloophuis kunnen mensen terecht voor hulp en advies bij allerlei vragen: hulp bij het onderhoud van de tuin, doen van boodschappen, het zoeken van een maatje. "We hebben een gezellige huiskamer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van thee of koffie." Rianne is blij dat steeds meer mensen de weg naar het inloophuis aan de Achterheuvel 2 vinden. "Op donderdag als er markt is serveren we soep. Vandaag kwamen er 15 mensen die genoten van de champignonsoep, vers gemaakt door onze vrijwilligers."

Voor elk wat wils

Het Inloophuis heeft diverse activiteiten: de vrouwenochtend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur, open huis op dinsdag (10.00 – 14.00 uur) en donderdag (10.00 – 16.00 uur). Verder het opvoedspreekuur met pedagoge Heidi. "Ouders kunnen hun hart luchten, vragen stellen. Kinderen mogen mee, er is speelgoed aanwezig. Ander project is het Levensverhaal, waar bij twee jongeren het verhaal van een oudere opschrijven en vormgeven tot een mooi boek. Ze ontmoeten elkaar iedere maand, van oktober tot en met mei. " Voor jongeren is er het maandelijkse etentje bij Bijbelschool Wittenberg aan de Krakelingweg. Vorige keer deden 50 jongeren mee, een groot succes."

Eenzaamheid bestrijden

In Zeist is veel eenzaamheid, vaak verborgen achter dichte voordeuren. "Door onze huisbezoeken merken we dat veel mensen de deur niet uitkomen en vereenzamen. We gaan bij zoveel mogelijk mensen op huisbezoek om hen aandacht te schenken. Doordat we trouw komen en luisteren merken we dat enkele mensen opbloeien. Ze komen weer in beweging en ondernemen weer activiteiten.

Dit belangrijke werk willen we in samenspraak met het Sociaal Team van de gemeente en met woningbouwcorporaties voortzetten. Onze boodschap is: je bent mens, je mag er zijn zoals je bent." Het Wijkinloophuis Zeist-Centrum verzorgt

ook de registratie voor de Voedselbank Zeist.

Aanvulling team

"We hebben 45 vrijwilligers; 30 voor hulp en advies en de overige 15 voor andere werkzaamheden. Maar we zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. En ook is er ruimte voor deelnemers bij onze projecten. Vragen en aanmelden kan via zeistcentrum@kerkensamenleving.nl."

zeistcentrum@kerkensamenleving.nl

Meer berichten