Een masterclass door niemand minder dan Huub Stapel bij Theatergroep Demasqué.
Een masterclass door niemand minder dan Huub Stapel bij Theatergroep Demasqué. (Foto: Mitch Huisman)

Masterclass door niemand minder dan Huub Stapel

Theatergroep Demasqué, de in Zeist en omgeving zeer bekende theatergroep, wijkt voor de gelegenheid uit naar Theater Het Lichtruim en biedt Bilthoven, De Bilt en omgeving op vrijdag 16 februari een geweldige kennismaking: een masterclass door niemand minder dan Huub Stapel!

Zeist/De Bilt - Een unieke kans om een masterclass te volgen van deze veelzijdige acteur. Huub Stapel, die in 1983 grootschalig doorbrak met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in De Lift van Dick Maas, zal op deze avond met 8 spelers van Demasqué de vloer op gaan aan de hand van het bekende theaterstuk De God van de Slachting (Carnage). Een stuk waarin twee echtparen een partijtje verbaal boksen. U bent van harte welkom om te komen kijken hoe de spelers van Demasqué zich hier doorheen slaan.

Masterclass

Theatergroep Demasqué organiseerde eerder dergelijke masterclasses, de laatste keer met Maria Goos, in Theater De Egeling in Zeist en dit werd een waanzinnig succes met een volledig uitverkochte zaal. Demasqué geeft nu in samenwerking met KunstenHuis De Bilt-Zeist ook theaterminnend De Bilt en Bilthoven de gelegenheid kennis te maken met Demasqué en biedt u een geweldige avond uit. Huub Stapel speelde in films als 'Van de koele meren des doods' en Ben Verbongs 'Het meisje met het rode haar' voor hij in 1983 grootschalig doorbrak met zijn hoofdrol in de kaskraker De Lift van Dick Maas.

Theaterstukken

Daarnaast speelt hij veel in het theater, o.a. 'Intouchables', 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus', 'Napoleon op Sint-Helena' en 'Harold en Maude'. En natuurlijk 'God van de Slachting' waarin hij ongegeneerd de show stal. Met een hoop flair en machtsvertoon speelde hij de cynische hufter Eelco, vergroeid met zijn mobiel en verslaafd aan zijn dubieuze werk. Met lef, passie en humor ons menselijk bestaan ontmaskeren. Dit motto zegt: We zijn niet bang om hardvochtig te zijn als het maar met passie gebeurt. We zijn niet bang voor humor, zolang het maar ontmaskert. We zijn niet bang voor het experiment, als het de inhoud maar ondersteunt. Zoals ook uit de gespeelde stukken blijkt, moet het altijd over iets gaan; een platte komedie zal je bij Demasqué niet tegenkomen. De inhoud gaat boven alles.
www.demasque.nl

Meer berichten