Burgemeester Koos Janssen bracht op 13 februari een bezoek aan Evert en Wil Kok. FOTO: Lydia van der Meer
Burgemeester Koos Janssen bracht op 13 februari een bezoek aan Evert en Wil Kok. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Evert en Wil Kok zestig jaar getrouwd: "Ik viel op haar witte sokjes"

door :Lydia van der Meer

Den Dolder - Het gebeurde in Katwijk. Wil kampeerde met de hele familie op de camping en was met haar zuster aan het fietsen toen ze onderweg met Evert aan de babbel raakte. Althans, dat is de versie van Evert. Volgens Wil fietste ze helemaal niet maar was ze aan het wandelen. Enfin, in Katwijk hebben ze elkaar ontmoet en vervolgens gingen ze op date in Den Haag.

"Ik viel op haar witte sokjes, en natuurlijk op wat erboven zat. We hebben eerst vier jaar 'stage' gelopen voordat we in het huwelijksbootje stapten," grapt Evert. "Die zestig jaar zijn voorbijgevlogen. Dankzij Wil wonen we nog zelfstandig. Zij is enorm zorgzaam. Ik heb meer op de bank gezeten. Er kan er maar één de manager zijn, en dat ben ik, "knipoogt Evert.

Deze maand tikt Evert de negentig jaar aan. Wil is negenentachtig. Samen wandelen ze regelmatig met de rollator naar de AH in Den Dolder om boodschappen te doen. Wekelijks spreken ze daar met vrienden af aan de koffietafel. "Zo aardig. Als we jarig zijn, belt het personeel van de AH om ons toe te zingen," vertelt Wil.

"Wil en ik zijn tevreden mensen. We genieten nog van iedere dag. Evert en Wil Kok hebben drie kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze vieren hun zestigste trouwdag buiten de deur met de hele familie.

Meer berichten

Shopbox