Simone is al jarenlang actief bij Shot. Zij is actief op en buiten de baan. FOTO: Lydia van der Meer
Simone is al jarenlang actief bij Shot. Zij is actief op en buiten de baan. FOTO: Lydia van der Meer

Tennisclub Shot vaart nieuwe koers

Door Lydia van der Meer

Sinds november vorig jaar zwaait Simone Sars (48 jaar) de scepter over Tennisclub Shot als bestuursvoorzitter. "Wij zijn een laagdrempelige, gezellige vereniging met veel leuke activiteiten en we verwelkomen graag veel nieuwe leden de aankomende jaren.

Zeist - We moeten snel af van het imago dat je goed moet kunnen tennissen om lid te worden van Shot. Er is absoluut geen sprake van ballotage of loting. Intern is het beeld van Shot totaal anders dan extern. Iédereen is welkom bij Shot."

Actie in de tent

Het roer gaat om bij Shot. Met haar zelf samengestelde bestuur maakt Simone nieuwe plannen; een opblaashal voor wintertennis; een renovatie van de gravelbanen; kinderen en volwassenen kunnen dit voorjaar zes gratis proeflessen volgen om kennis te maken met tennis en niet-leden kunnen deelnemen aan het befaamde wijkentoernooi.

Via een app kunnen leden straks op afstand kijken wat er te doen is op Shot. De website en het afhangbord zijn straks gekoppeld aan de KNLTB. Shot heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. In 2007 had de club bijna 1400 leden. Nu is dat dertig procent minder.

"Tennis is vaak een tweede sport en verliest het van voetbal en hockey, want dat zijn teamsporten. Dat moet je accepteren en niet de illusie hebben dat tennis ooit een eerste sport wordt. De kinderen uit de nieuwe wijken zijn inmiddels uit huis en we missen nieuwe aanwas. Daarnaast hebben we ons als club niet genoeg ontwikkeld," vindt Simone.

De juiste keuzes

"Ik ben aan deze klus begonnen met de overtuiging dat we nu de juiste keuzes maken en dat deze gaan slagen. Ik hoop andere leden te inspireren en motiveren met mijn drive. Omdat ik actief ben geweest in vrijwel elke commissie sta ik dichtbij de leden. Ik denk dat ik weet waar behoefte aan is. Maar we kunnen deze slag niet maken met alleen de inzet van het bestuur. We hebben actieve leden nodig die helpen om de club te laten groeien."

Simone is al jarenlang actief bij Shot. Met het hele gezin is ze lid geworden. Vanaf dat moment is zij actief op en buiten de baan. "Ik voel mij enorm thuis bij Shot. Er hangt een relaxte, informele sfeer. Er is een liefde ontstaan voor dit cluppie en die gaat niet meer over."

www.shotzeist.nl

Meer berichten

Shopbox