Jop (10 jaar) vertelt interviewster Emmanuelle van Tuijn hoe hij zich inzet om van Kerckebosch een schone wijk te maken, zonder zwerfafval.
Jop (10 jaar) vertelt interviewster Emmanuelle van Tuijn hoe hij zich inzet om van Kerckebosch een schone wijk te maken, zonder zwerfafval.

"Misschien red ik honderd beesten"

Zeist - ''Iedereen moet meedoen" zegt Jop Nootebos, hij is tien jaar en zet zich in voor een schone wijk met 'bling'.

Zes volle zakken

Elke donderdag van 15 tot 16 uur ruimt hij zwerfafval bij het Binnenbos op. "Eerst was ik het enige kind, nu doet mijn halve klas mee. We kletsen lekker en speuren samen naar afval, vorige week hebben we 6 volle vuilniszakken opgeruimd". Jop is heel handig met zijn grijper. Enkele ouderen doen mee en als die ergens niet bij kunnen dan helpt Jop.

De eerste keer was de wethouder erbij, hij gaat nu niet meer mee. Jop vindt dat jammer, want als hij meedoet, gaat alles sneller en worden er meer zakken gevuld. Iedereen kan Job spontaan komen helpen. ''Ik denk dat mensen die ons zien opruimen, minder snel afval op straat gooien.''

Geen afval op straat

Jop hoopt dat mensen geen afval meer op straat gooien." Door plastic gaat de ozonlaag kapot. Vogels die plastic opeten, gaan dood en wilde dieren die vogels opeten gaan ook dood. Misschien red ik wel honderd beesten.

Wil je meedoen met de campagne Zeist Zonder Zwerfafval? Op dinsdagavond 6 maart van 19.30u -21.00 vindt er in het Binnenbos (Hoog Kanje 186, Kerckebosch )een bijeenkomst plaats voor inwoners die actief (willen) zijn om hun eigen straat of wijk schoon te houden. Bijvoorbeeld door op 24 maart (de landelijke Opschoondag) iets te organiseren of mee te doen aan een actie. Meer info over Zeist zonder zwerfafval en aanmelden voor 6 maart kan bij Annemarieke Holland, a.holland@odru.nl .

Meer berichten

Shopbox