Menno (12) zoekt Anna (l) op voor een onderonsje. Hij was tot haar komst zelf 'de nieuwe'. FOTO: Ezelsocieteit
Menno (12) zoekt Anna (l) op voor een onderonsje. Hij was tot haar komst zelf 'de nieuwe'. FOTO: Ezelsocieteit (Foto: Ezelsocieteit)

Ezel-integratie

Ontredderd liep Anna (22) rond in de opvang, nadat ze van de ene op de andere dag haar vriendin Sally en haar vertrouwde omgeving was kwijtgeraakt. Onze ezels vond ze eng, ze zocht haar veiligheid bij de mens.

Zeist - Hooi pakte ze pas als er geen andere ezel in haar buurt was. Anna at haar lunch het liefst bij de vrijwilligers in de kantine! Terwijl de andere ezels achter bij de ruif waren, stond Anna verlangend door het kantineraam naar binnen te kijken. Ook qua temperatuur zou dat beter bevallen, want deze kou is moeilijk voor vooral onze bejaarde ezels. In Stal 1, de verpleegstal, staat de verwarming aan. In alle stallen ligt een dik pak stro.

Alle soorten en maten jassen worden uit de kast getrokken en ook Anna krijgt er een aan. Menno (12) zoekt Anna op voor een onderonsje. Hij was tot haar komst zelf 'de nieuwe' en kan Anna geruststellen dat het heus went: al die drukte rond etenstijd, maar dat er echt plek en genoeg hooi voor iedereen is. En dat de trailer af en toe in beeld komt, maar dat dat niet betekent dat je er weer in moet.

Er is nog zoveel waar Anna bang van wordt. En dan ook nog die ijzige kou. Maar ezels zijn ontzettend dapper. Gisteren stond Anna ineens samen met Shrek (17), die zelf ook niet lekker in zijn

vel zit, uit één hooinetje te eten. Het was hartverwarmend.

Hartelijke ezelgroet, Emmy

De Stichting Ezelsociëteit in Zeist zorgt voor ezels in nood: zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels wordt onderdak geboden in de opvang in Zeist, Bunnik of in pleegadressen elders in Nederland.

www.ezelsocieteit.eu

Meer berichten

Shopbox