Tarek Slimani geeft les aan kickboksers die 24 maart a.s. meedoen met het Kickboksgala in Zeist FOTO: Lydia van der Meer
Tarek Slimani geeft les aan kickboksers die 24 maart a.s. meedoen met het Kickboksgala in Zeist FOTO: Lydia van der Meer

Internationaal kickboksgala in Zeist

Slimani Gym organiseert het eerste kickboksgala in Zeist a.s. zaterdag. Tijdens het gala zal onder andere het wereldtitelgevecht plaatsvinden tussen Hicham el Gaoui en Benjamin Masudi. Het gala vindt plaats in Sporthal Dijnselburg. Tarek Slimani, eigenaar van Slimani Gym en tevens oud-wereldkampioen kickboksen vond het tijd voor een kickboks event in Zeist.

Zeist - Op het gala staan gevechten gepland in de verschillende klassen. Vanaf 17.00 uur vinden hoofdgevechten plaats in de A en B-klassen, en in de middag de J-N-C- categorie. Tarek heeft zelf de matchmaking (het inplannen van wie tegen wie vecht) gedaan.

"Ik ken alle deelnemers en weet wie bij elkaar passen. Ruim 1250 mensen kunnen het evenement bekijken. Op een speciale app staat alle informatie over het event.

De sfeer bij zo'n gala kun je niet uitleggen," vertelt Tarek. "Dat moet je voelen. Mensen kennen het kickboksen van excessen en Badr Hari, maar het is een sport waarbij je respect toont voor elkaar en de sfeer in het publiek heel broederlijk is."

Eerst Veenendaal, nu Zeist

Tarek Slimani heeft vanaf zijn veertiende jaar gekickbokst. Vanaf die tijd is hij zowel Nederlands, Europees als wereldkampioen geweest. Op zijn dertigste jaar stopte hij met kickboksen en heeft hij Slimani Gym opgericht. De kickboksschool begon met 20 leden en is inmiddels uitgegroeid tot 400 leden. Buiten kickbokslessen zijn er ook Jiu Jitsu, circuittrainingen en bokszaktrainingen te volgen. In Veenendaal heeft Tarek voor de eerste keer een kickboksgala georganiseerd. Met de ervaring van dat evenement is het nu de beurt aan Zeist.

Maatschappelijk werk

Slimani heeft de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming gevolgd in Amsterdam. Daarna werkte hij onder andere in de verslavingszorg en in diverse gevangenissen waaronder in Zuid-Afrika. Tarek plaatst zichzelf niet graag op de voorgrond. Toch verdient hij dat plekje wel want hij zet zich met hart en ziel in voor jongeren in onze maatschappij.

Vanuit huis is hij opgevoed om andere mensen te helpen. "Momenteel loopt er een project in samenwerking met Sportimpuls. Kinderen van basisscholen van groep vier tot en met acht uit Zeist-Noord maken kennis met kickboksen, judo, zwemmen, voetbal en tafeltennis.

Veel van deze kinderen sporten niet, hebben er de financiën niet voor of de vereniging ligt te ver weg. Het project loopt nu anderhalf jaar en het duurt nog een half jaar. Al meerdere kinderen zijn inmiddels lid bij een vereniging. Sporten maakt kinderen niet alleen fitter maar mentaal ook sterker. Ze leren regels hoe ze zich binnen en buiten de sport moeten gedragen en sport maakt ze weerbaarder. Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen te helpen."

www.slimanigym.nl

Meer berichten