Erwin Hagen nam vorige week na 7,5 jaar afscheid als directeur-bestuurder van MeanderOmnium. Vele collega's van andere (welzijns)instellingen, politici, medewerkers en andere bekenden namen woensdag 28 maart afscheid van hem.
Erwin Hagen nam vorige week na 7,5 jaar afscheid als directeur-bestuurder van MeanderOmnium. Vele collega's van andere (welzijns)instellingen, politici, medewerkers en andere bekenden namen woensdag 28 maart afscheid van hem. (FOTO: Mel Boas)

Aandacht voor nu en de toekomst

Erwin Hagen nam vorige week na 7,5 jaar afscheid als directeur-bestuurder van MeanderOmnium. Vele collega's van andere (welzijns)instellingen, politici, medewerkers en andere bekenden namen woensdag 28 maart afscheid van hem. De Nieuwsbode vroeg enkele aanwezigen naar hun ervaringen met Hagen.

door Asta Diepen Stöpler

Een samenwerking met de Sociaal Raadslieden was rond 2010 niet vanzelfsprekend. Elly Arts, oud- coördinator bij de Stichting Sociaal Raadslieden Zeist ontmoette Hagen tijdens een evenement in het Europese Jaar tegen Armoede (2010). "Vanaf toen gingen we samenwerken bij de bestrijding van armoede en het opzetten van een goed minimabeleid."
Robbert Moerman, beleidsadviseur van gemeente Zeist deed veel met Hagen op het gebied van jongerenoverlast en wijkgericht werken. Erwin is ook een man van de praktijk. Ons laatste project was De Belbus, een heel praktisch project, dat we snel opzetten."
Jan Wijdenbosch werkte eind jaren '80 met Hagen op de afdeling Bezwaarzaken van de toenmalige Detam (een van de voorlopers van het UWV). "Erwin is kan goed luisteren en heeft een uitstekend gevoel voor humor."
"Erwin zei tegen ons: 'je kunt altijd bij me terecht als er wat is', zei hij. Gelukkig hoefden we er geen gebruik van te maken, maar het was geruststellend te weten dat hij op de achtergrond aanwezig was", herinnert Wout van de Berg, voorzitter van Speeltuinvereniging Kindervreugd zich.
Rust, overzicht, aandacht voor de mensen noemt wijkagent Noord, Arno Goedknegt. "We deelden prettige en minder prettige dingen, zoals pittige casussen bij jongerenwerk. Erwin kijkt naar ad hoc-oplossingen en naar mogelijkheden voor de langere termijn."
Tabitha Wendt kent Hagen in twee hoedanigheden: als werkgever en als overlegpartner bij haar huidige functie bij Samen Oplopen. "Een mooi persoon om mee samen te werken. Positief, objectief, niet oordelend. Het is knap hoe hij MeanderOmnium liet groeien in tijden van bezuinigingen. Hij heeft de organisatie goed stabiel gehouden."

Meer berichten