Zondag 8 april is de tweede editie van het LenteTijdFestival bij Bezoekerscentrum De Boswerf.
Zondag 8 april is de tweede editie van het LenteTijdFestival bij Bezoekerscentrum De Boswerf.

De Boswerf viert 40 jarig jubileum

De afgelopen 40 jaar groeide De Boswerf uit tot wat het nu is: een bruisende plek die velen kennen uit hun lagere schooltijd of als gast van het bezoekerscentrum.

Ooit begonnen als kleinschalig school biologisch centrum, opgericht door schoolbioloog Maarten de Jong in 1977, nu een plek waar je terecht kunt voor natuurgerichte educatie, recreatie en groene initiatieven. Door de inzet van vele vrijwilligers kan De Boswerf zich blijven ontwikkelen naar een plek voor groene inspiratie en verbinding.

LenteTIJDfestival

Op zondag 8 april zet De Boswerf zijn deuren wijd open voor iedereen. De lente is het begin van het buitenseizoen en buiten zijn, daar draait het om bij De Boswerf!

Het festival zal in het teken staan van het 40 jarige jubileum en biedt een uitgebreid programma.

Wat is er allemaal te doen? Het festival biedt bekende activiteiten als pijl en boog schieten, wilgentenenvlechten en Peuters in het wild met daarnaast nieuwkomers als Mad Science, speedcarven (houtkunst met kettingzaag) en het gespiegelde bos. Kijk voor het complete programma, prijzen en tijden de website: www.boswerf.nl.

Operatie Steenbreek

Om de gemeente Zeist groen, natuurlijk en gezond te houden is Samen Duurzaam Zeist (SDZ) gestart. Een beweging om samenwerking tussen verschillende partijen (burgers, organisaties en bedrijven en gemeente) op gang te brengen en initiatieven te laten ontstaan. Tijdens het festival zal SDZ zich presenteren en kun je o.a. kennismaken met Operatie Steenbreek. Een project dat zich richt op vergroening van de leefomgeving: steen eruit, plant erin. Iedere bezoeker met een foto van een plek thuis waar een steen is verwijderd ontvangt een gratis plant.

Kijk voor meer informatie op www.samenduurzaamzeist.nl en www.operatiesteenbreek.nl.

Meer berichten