Nadine (links) is bang. Nergens voor nodig, vindt Igor.
Nadine (links) is bang. Nergens voor nodig, vindt Igor. (Foto: Emmy)

Niet hechten aan Igor en Nadine?

Onze lieve Jessie (23) is vorige week overleden. Jessie had chronische hoefproblemen en het ging steeds slechter. Jessie was een heel gevoelige, bescheiden merrie. Maar bovenal was Jessie Jaaps vriendin. Zij waren altijd samen, hét stelletje binnen de kudde.

Zeist - Daarom was er, naast het verdriet om Jessie, bezorgdheid om Jaap (34). Hij zoekt zijn troost bij de vrijwilligers. De laatste dagen zien we hem bijna altijd wel met zijn kin rusten op iemands schouder. Dan leunt zijn hoofd zwaar en voelen we met hem mee. Al trok Jessie nooit de aandacht naar zich toe, er is een grote leegte voelbaar in de 'verpleegstal', waar ze altijd dicht bij Jaap en Tulla stond.

In de buitenstal is het juist wat drukker geworden, want Igor (14) en Nadine (16) zijn nieuw in de kudde. Igor werd geboren in de opvang bij een in beslag genomen drachtige merrie. En Nadine werd gered van een slechte plek. Samen stonden ze jarenlang op een pleegadres, maar konden daar nu niet meer blijven. Nadine is best bang voor de ezelskudde, dus Igor loopt stoer voorop. 'Niet aan hechten hoor', werden de vrijwilligers gewaarschuwd. Want Igor en Nadine gaan naar een nieuw pleegadres. Maar ezels zijn zo ontwapenend, per ongeluk sluit je ze toch in je hart.

Hartelijke ezelsgroet, Emmy

In Nederland zorgt Stichting De Ezelsociëteit in Zeist voor ezels in nood: zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels wordt onderdak geboden in de opvang in Zeist, Bunnik of in pleegadressen elders in Nederland. Bezoek is welkom, dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur (op zondag vanaf 11:00 uur) aan de Zwitsersekade in Zeist. www.ezelsocieteit.eu

Meer berichten