"Open Bak is geïnspireerd door de befaamde Engelenbak uit Amsterdam, waar onder anderen Hans Teeuwen zijn debuut maakte.
"Open Bak is geïnspireerd door de befaamde Engelenbak uit Amsterdam, waar onder anderen Hans Teeuwen zijn debuut maakte.

Swingende culturele diversiteit

Door Asta Diepen Stöpler

"Open Bak is voor iedereen: amateurs en professionals die op maandagavond voor publiek met hun kunst bezig willen zijn.


De eerste Open Bak is maandagavond 16 april, een nieuw swingend initiatief van gemeente, stichting Tolerance, Beauforthuis en vele anderen. "We zijn zo benieuwd wie er in Zeist wonen en wat hun talenten en kunstvormen zijn", vertelt Jennie Duif, projectleider bij het Beauforthuis.
De Open Bak is voor amateurs en professionals. "Muziek, dichtkunst, buikdansen, cabaret, alle mogelijk podiumkunstvormen zijn mogelijk. Wil je je eerste podiumervaring opdoen of een nieuw programmaonderdeel uitproberen, het kan allemaal. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deelname. Meedoen is gratis. De gemeente draagt het project een warm hart toe. Dankzij gemeentelijke subsidie is de entree sterk gereduceerd tot slechts 5 euro. Ook andere instellingen op het gebied van welzijn en culturele diversiteit werken er aan mee, zoals stichting Tolerance die zich richt op integratie van vluchtelingen." Bekende en minder bekende artiesten treden op tijdens de eerste Open Bak, zoals jong talent van de Gitaaracademie uit Austerlitz en Herman Broodacademie, Hadyr, Dorine Wiersma en Eric Vaarzon Morel. De huisband is Kasba, die ook speelde tijdens op de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima. Maandag 16 april en 18 juni, 19.30 uur, Beauforthuis, Woudenbergseweg 70. Austerlitz. www.beauforthuis.nl.

Aanmelden via openbak@beauforthuis.nl

Meer berichten