In 2018 viert het Socrateskoor het 30-jarig jubileum van dirigent Sven Boogert. FOTO: Socrateskoor
In 2018 viert het Socrateskoor het 30-jarig jubileum van dirigent Sven Boogert. FOTO: Socrateskoor

Socrateskoor geeft extra feestelijk voorjaarsconcert

Door Simone Edelman

In 2018 viert het Socrateskoor het 30-jarig jubileum van dirigent Sven Boogert. Zij doet dat op gepaste wijze met een groot muziekwerk uit de Romantiek: Mendelssohn's eerste oratorium uit 1836, genaamd Paulus. Een indrukwekkend verhaal; geniaal getoonzet door een componist die zich heeft laten inspireren door zijn leermeesters Bach en Händel.

Het Socrateskoor voert Paulus uit met het professionele Heuvelrugorkest, aangevuld met enkele talentvolle aankomende musici. De solisten zijn Sanne Vleugels (sopraan), Pim van Drunen (tenor) en Sam Eggenhuizen (bas).

Dirigent Sven Boogert geeft al dertig jaar met veel plezier leiding aan het koor, dat uit zo'n vijftig leden bestaat. Sven: 'Het is hartstikke leuk om een groep mensen aan het zingen te krijgen. Het koor zingt altijd vierstemmig. Als dirigent ben je een soort manager die ervoor zorgt dat het allemaal goed klinkt. Ook het enthousiasme en de uitstraling van het koor zijn van belang.'

Extra feestelijk

Het Socrateskoor is het koor van ouders en vrienden van de Vrijescholen in Zeist en omgeving. Het staat open voor ieder, met of zonder koorervaring, die zich met de Vrijescholen verbonden voelt. Sinds 1988 staat het koor onder leiding van Sven Boogert, die tevens muziekdocent is op de Stichtse Vrije School. Het koor geeft sinds 1983 jaarlijks in het voorjaar een concert. Dit keer wordt er extra uitgepakt ter ere van het 30-jarig jubileum van Sven Boogert. Paulus wordt uitgevoerd op zaterdag 21 april 2018 om 20.00 uur in de Sionskerk, Jacob Catslaan 73 te Zeist en op zondagmiddag 22 april om 14.00 uur in de Sint-Petrus Banden Kerk, Kerkplein 4 te Driebergen-Rijsenburg. Kaarten via de website (met lezerskorting, code Nieuwsbode 2018)

www.socrateskoor.nl

Meer berichten