Humor is een belangrijke eigenschap van mevrouw Bartelds. Haar grote gevoel voor humor heeft haar geholpen, ook in moeilijke tijden. Het sleepte haar er doorheen. FOTO: Asta Diepen Stöpler
Humor is een belangrijke eigenschap van mevrouw Bartelds. Haar grote gevoel voor humor heeft haar geholpen, ook in moeilijke tijden. Het sleepte haar er doorheen. FOTO: Asta Diepen Stöpler (Foto: Aata Diepen Stöpler)

Humor is belangrijk in het leven

Humor, echte Amsterdamse humor is belangrijk in het leven van mevrouw Bartelds. Zaterdag vierde ze haar 100ste verjaardag. Te midden van haar zes dochters, kleinkinderen en achterkleinkinderen was zij het middelpunt van feestelijke aandacht.

door Asta Diepen Stöpler

BOSCH EN DUIN - Burgemeester Koos Janssen kwam haar persoonlijk feliciteren. De koning en koningin, en commissaris van de koning hadden dat ook gedaan, per brief. Louise Hakkert kwam 7 april 1918 ter wereld aan de Jacob van Lennepkade 68 III in Amsterdam. Haar vader was hofmeester bij een toenmalige rederij. Zij, haar broer Ton en ouders bezochten regelmatig theatervoorstellingen en concerten. Heel haar leven koestert ze liefde voor muziek, vooral gitaar spelen deed ze graag. Dankzij haar creativiteit werkte ze als gediplomeerd coupeuse bij een Franse couturière in Amsterdam. Een vakantie in 1942 in Zeist bracht een belangrijke verandering. Louise ontmoette er Jan Barteld, eigenaar van een kwekerij aan de Koppelweg. Na een verkeringstijd van vijf jaar trouwden ze in 1947 en gingen op de kwekerij wonen. Het paar kreeg zes dochters: Louise, Anja, Marjon, Edith, Hennie en Sylvia. 'Een echt vrouwenhuishouden', zei echtgenoot Jan. 'De jongens komen vanzelf wel.' Af en toe was er 's avonds tijd om gitaar te spelen en de kinderen zongen en dansten dan met veel plezier. Ook voor haar gezin naaide mevrouw Barteld alle kleding. Toen later kleinkinderen geboren werden, was ze voor hen in de weer. Toen haar man begin jaren '90 overleed, verhuisde ze naar De Grote Koppel. Sinds 6 jaar woont ze naar volle tevredenheid in zorgcentrum De Wijngaard in Bosch en Duin.

Meer berichten