Annet van de Hessenweg leidt het orkest. FOTO: Yoni Strien
Annet van de Hessenweg leidt het orkest. FOTO: Yoni Strien

Ichthus maakt muziek met KunstenHuis De Bilt–Zeist

Op donderdagmiddag 29 maart gaven de leerlingen van groep 6a en 6b van CBS Ichthus een concert op school. Ze speelden saxofoon, trombone, harp, accordeon en slagwerk onder begeleiding van muziekdocenten van KunstenHuis De Bilt–Zeist.

door Yoni Strien

Zeist - Groepen 7 en 8 waren het publiek, zij zongen uit volle borst mee met de liedjes. Het project is onderdeel van het Netwerk Cultuureducatie Zeist. Cultuurcoördinator Judith van Vliet maakt zich sterk voor muziekonderwijs voor alle leerlingen op de Ichthus. Ze organiseert structureel algemene muziekles op school. De leerlingen krijgen zo elk jaar een verdieping, waardoor zij een muzikale basiskennis ontwikkelen waar ze hun hele leven plezier van hebben. "Muziekonderwijs hoort er bij ons op school helemaal bij, net zoals rekenen en taal", aldus Judith.

De leerlingen van groep 6a en 6b hebben dit jaar muziekles gehad op een instrument naar keuze. Ze mochten kiezen uit saxofoon, trombone, harp, accordeon en slagwerk. In kleine groepjes kregen ze 3 lessen van muziekdocenten van het KunstenHuis. Al snel konden de leerlingen een aantal nummers spelen. Tijdens het concert lieten de leerlingen zien wat zij geoefend hadden met als publiek de groepen 7 en 8. Het was bijna niet voor te stellen dat deze leerlingen slechts een maand geleden het instrument voor het eerst oppakten.
www.kunstenhuis.nl/scholen.

Meer berichten