Vrijwilliger en chauffeur Willem Bos (65)iheeft twee dagen met de Zonnebloem-auto in Zeist op twee drukbezochte plekken gestaan in Zeist. FOTO: Maarten Bos
Vrijwilliger en chauffeur Willem Bos (65)iheeft twee dagen met de Zonnebloem-auto in Zeist op twee drukbezochte plekken gestaan in Zeist. FOTO: Maarten Bos

Op stap met de Zonnebloem-auto

Door Maarten Bos

Bij de Zonnebloem Zeist is het nu mogelijk om voor het luttele bedrag van 40 euro een comfortabele rolstolauto te huren waarmee zes personen waaronder een rolstoelgebruiker een dag op stap kunnen. Als het gewenst is gaat voor hetzelfde bedrag ook nog een chauffeur van de Zonnebloem mee. De eerste 100 kilometer zijn vrij. Er wordt 6 euro voor afkoop eigen risico gevraagd en u betaalt de brandstofkosten.

Om deze dienst van de Zonnebloem nog eens onder de aandacht te brengen heeft vrijwilliger en chauffeur Willem Bos (65) twee dagen met de Zonnebloem-auto in Zeist op twee drukbezochte plekken gestaan. Op 12 april stond hij in de Egelinglaan en op 13 april op het Vrijheidsplein. Willem Bos legt uit: "Door hier te staan kom ik in contact met tientallen mensen die niet op de hoogte waren van onze service. Velen zijn aangenaam verrast. Het wordt nu immers mogelijk om een gebruiker van een rolstoel of scootmobiel op een heel flexibele manier een dagje mee uit te nemen".

Willem Bos vertelt verder dat er in de regio Zeist ongeveer vijf vrijwilligers zijn die zich als chauffeur van de auto inzetten. "Tevoren kun je afspraken maken over de tijden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je te laten afzetten op de plek waar je wilt zijn en dan een tijdstip af te spreken waarop je weer opgehaald wilt worden. Maar de chauffeur kan ook bij het gezelschap blijven. Je kunt de auto dus ook zonder Zonnebloemvrijwilliger huren, maar dan betaal je wel dezelfde prijs", aldus Bos.

De Zonnebloem Zeist heeft ongeveer 35 vrijwilligers die zich inzetten om mensen van boven de 18 met een lichamelijke beperking een aangenaam verpozen te bezorgen door uitjes, evenementen en vakanties. Landelijk heeft de organisatie circa 40.000 vrijwillige krachten. www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Meer berichten