Onlangs is het Folkpodium Zeist opgericht. Dit podium, dat haar thuisbasis krijgt in het Torenlaan Theater in Zeist.
Onlangs is het Folkpodium Zeist opgericht. Dit podium, dat haar thuisbasis krijgt in het Torenlaan Theater in Zeist.

Structureel platform folk muzikanten

Onlangs is het Folkpodium Zeist opgericht. Dit podium, dat haar thuisbasis krijgt in het Torenlaan Theater in Zeist, gaat met ingang van september dit jaar iedere 4e zondagmiddag van de maand een folk concert aanbieden. Tot die tijd organiseert het incidenteel al concerten.

Het Torenlaan theater ontvangt in toenemende mate verzoeken van folk artiesten voor een optreden in haar zaal en ziet een mogelijkheid een structureel platform voor folk muzikanten op te zetten.

Jos Bouvrie van het Folkpodium Zeist: "Door de grote vraag van folk artiesten naar zalen om op te kunnen treden, hebben wij het initiatief genomen om een structureel podium te creëren voor folk muziek. Hiermee voorzien we in een behoefte bij de muzikanten. Het enthousiasme bij hen is groot. De uitdaging voor ons ligt vooral in het programmeren van aansprekende optredens waarnaar de mensen willen komen kijken. We streven naar een regionale bekendheid. Het Torenlaan Theater in Zeist is onze thuisbasis."

De programmering van Folkpodium Zeist wil breed zijn. Dit varieert van Angelsaksische volksmuziek, zoals Celtic en muziek uit de Balkan tot Afrikaanse en Amerikaanse muziek, bijvoorbeeld Cajun. Bij sommige concerten kan er door het publiek gedanst worden.

De programmering voor het seizoen 2018/2019 is al afgerond. Door het overweldigende aanbod van artiesten wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van een Irish Night concert cyclus op elke 2e vrijdag van de maand vanaf september 2018. Dit is een concept waarbij artiesten 's avonds optreden in een informele, pub achtige setting. Ook dit vindt plaats in het Torenlaan Theater.

Naast de reguliere concertreeksen in het Torenlaan Theater organiseert Folkpodium Zeist ook concerten bij evenementen in Zeist. De aftrap vindt plaats op zaterdag 23 juni met straat optredens in het centrum van Zeist en een optreden van Clachan in het Torenlaan Theater.

Meer berichten