Zeistenaar Karel Karsten is nu in training voor het lopen van een marathon in Ethiopië. FOTO: Rutger van den Hoofdakker
Zeistenaar Karel Karsten is nu in training voor het lopen van een marathon in Ethiopië. FOTO: Rutger van den Hoofdakker

Uitdagende marathon in Ethiopië

Door Rutger van den Hoofdakker

Het lopen van een marathon is een uitdaging voor velen. Zeistenaar Karel Karsten is nu in training voor het lopen van een marathon in Ethiopië. Samen met 70 andere deelnemers vertrekt Karel op 25 mei naar Ethiopië. Donderdag 31 mei staat hij aan de start van zijn eerste marathon. "Ik heb wel eens een halve marathon gelopen", zegt Karel. "Maar dit is heel wat anders. Het parcours is onverhard en de temperatuur zal tussen de 25 – 30 graden zijn. Bovendien is het op 2200 meter hoogte." Karel's doel is niet een snelle tijd neerzetten, maar hem uitlopen in een uur of vijf.

Trainen is belangrijk en vrije tijd deelt Karel zo veel mogelijk in om zich voor te bereiden. "Ik train nu drie keer per week", zegt Karel. "Een lange duurloop plan ik steeds in en daarnaast ook fietsen. Belangrijk is natuurlijk ook om blessurevrij te blijven." Niet alleen de persoonlijke prestatie is van belang. "Met het lopen van de marathon wil ik zo veel mogelijk geld inzamelen voor Compassion", vertelt Karel. "Compassion is een organisatie die hulp geeft aan kinderen. De kinderen krijgen door een lokaal netwerk gezonde maaltijden, medische zorg en onderwijs."

Muskathlon is een organisatie met een christelijke achtergrond en er zijn circa 5 sponsorlopen per jaar in landen als Kenia, Tanzania en Marokko. Er zijn op de wereld bijna 400 miljoen kinderen die in armoede leven. "Natuurlijk kunnen we niet alle kinderen nu helpen, maar iemand helpen, maakt al een verschil. We hebben ook een sponsorkind", vertelt Karel. "Sponsoren kan eenmalig via Compassion of maandelijks voor 33 euro. Het is persoonlijk en je kan post sturen naar haar of hem. Je wordt ervan op de hoogte gehouden hoe het gaat met jouw kind qua gezondheid en school. Ook voor bedrijven zijn er mogelijkheden."

Het doel is uiteindelijk om minimaal 20.000 euro op te halen zodat heel veel kinderen een beter leven hebben. De teller staat nu op 4000 euro. We rennen nog even samen een rondje op landgoed Den Brink niet te vergelijken met de situatie straks in Ethiopië.

Meer berichten