Foto: Gemeente Zeist

Week van de burgemeester

Maandag 23 april komt de stuurgroep Wijkgericht Werken bijeen. Het is een samenwerking van MeanderOmnium, de politie, woningcorporaties en de gemeente. We spreken over de organisatie, werkwijze en resultaten van de sociale teams in de wijken. De toegankelijkheid voor mensen, jong en oud, die hulp nodig hebben en het tempo van hulpverlening zijn van wezenlijke betekenis. Rond het middaguur is er een drukbezochte bijeenkomst van medewerkers waarin de documentaire getoond wordt van Frans Bromet over het vernieuwde woonwagencentrum Beukbergen. We bespreken de succesfactoren van de realisatie van de herinrichting. Ontmoeting en gesprek, bouwen aan vertrouwen en het werken aan een goede relatie zijn basisingrediënten om vooruit te komen. Aan het eind van de dag fiets ik naar het AZC op Kamp van Zeist. Het COA en de gemeenten Soest en Zeist overleggen over de sluiting van het asielzoekerscentrum. Die is voorzien rond 1 oktober dit jaar.

Dinsdagochtend opent Koning Willem-Alexander de tentoonstelling Willem in het Nationaal Militair Museum. Ik vind het bijzonder er bij te zijn. De opening is feestelijk; de expositie prachtig. Willem van Oranje, de jonge prins als edelman en militair is te berichten tot en met 28 oktober. In het overleg van B&W bespreken we een meerjarenprogramma van investeringen in en onderhoud van wegen. Ook de financiering komt aan bod. Een voorstel voor de gemeenteraad wordt voorbereid.

Woensdagochtend doe ik mee met een actie van klas 6a van de Zeister Vrije School. Bij Carwash aan de Huis ter Heideweg laat ik mijn fiets wassen, voor vijf euro. De kinderen willen extra geld verdienen voor hun schoolkamp. Ook auto's kunnen een wasbeurt krijgen. Met een blinkende fiets rijd ik terug naar het gemeentehuis. Aan het begin van de middag bezoek ik het nieuwe uitvaartcentrum van Van Tellingen aan de Leeuweriklaan in Zeist. Ik ontmoet daar directeur Jan van Eckeveld.

Hij vertelt over de verhuizing van de Jufferstraat naar deze nieuwe locatie en laat mij trots de nieuwe accommodatie zien. Binnenkort verzorg ik de officiële opening. Daarna spreek ik met een geïnteresseerde over het wethouderschap en zijn ambitie burgemeester te worden. De eerste stapjes zijn gezet.

Op donderdag is de jaarlijkse Lintjesregen. In de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente zijn vele familieleden, vrienden, kennissen en collega's bijeen. Elf mensen uit de gemeente Zeist ontvangen een Koninklijke Onderscheiding. Sommigen zijn compleet verrast. Gewone mensen met een bijzondere verdiensten. De koninklijke "schouderklop" valt in goede orde. Van harte gefeliciteerd.

Koningsdag in Zeist begint thuis met het uitsteken van de vlag met oranje wimpel. Het is stralend weer. De aubade bij het gemeentehuis aangeboden voor de 125ste keer door het Koninklijk Zeister Harmonie Gezelschap heeft veel belangstelling. Dat geldt ook voor de aubades in Austerlitz en Den Dolder. Jong en oud zingen volop mee.
Het is een feestelijke ochtend, met muzikale begeleiding door Fanfarecorps Erica in Austerlitz en Muziekvereniging Dr. Engelhard in Den Dolder. Aan het eind van de dag verzorg ik de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen in het Lyceumkwartier. Alle kinderen hebben flink hun best gedaan. Het ziet er kleurrijk uit.

Meer berichten